Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rondje Zwartewaterland moet toeristen trekken

Geplaatst op: 24 juni 2015

Wethouder Visserman onthulde woensdagochtend op het Havenplein een bordje dat toeristen wijst op het Rondje Zwartewaterland. Dat is na het Rondje Zwolle de tweede officiële fietsroute in de provincie Overijssel. Directeur Henk van Voornveld van Marketing Oost hoopt dat die ook meer toeristen naar Zwartewaterland trekt.

Van Voornveld kent zelf het gebied goed, omdat zijn vrouw is geboren aan de Kamperzeedijk. “In tegenstelling tot Hasselt en Zwartsluis kom je niet langs Genemuiden. Je moet hier echt naartoe. Daarom kennen veel mensen in de regio en daar buiten het stadje niet, terwijl het hier in de directe regio zo mooi is. En dat geldt natuurlijk voor heel Zwartewaterland.”

De 25 kilometer lange fietsroute leidt toeristen en inwoners langs de mooiste plekken van de drie Zwartewatersteden. “Beleving is daarbij het toverwoord. Je komt langs plekken die je niet kent of ontdekt nieuwe verhalen. Zelf noem ik vaak het voorbeeld dat Madonna tapijt uit Genemuiden heeft. Een prachtig verhaal dat toont wat voor bijzonder stadje dit eigenlijk is. Rondom de fietsroute moeten eigenlijk arrangementen en acties ontstaan. Ondernemers die zeggen: wie deze route fietst, krijgt het tweede kopje koffie gratis.”

Wethouder Visserman toonde zich ook blij met de route. “Zelf fiets ik dit rondje regelmatig en ik hoop dat menigeen dat ook gaat doen. Hopelijk ook van buiten de regio. Zelf kom ik veel op een camping in Ommen en dan valt me op dat niemand dit gebied kent, terwijl het een half uurtje rijden is.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500