Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider stalker opgepakt

Geplaatst op: 25 juni 2015

Een 34-jarige man uit Genemuiden is dinsdagavond aangehouden op verdenking van stalking. Vijf vrouwen uit Zwolle, Kampen en Genemuiden hebben aangifte gedaan nadat zij lange tijd via hun telefoon en sociale media waren lastiggevallen. De zaak was onlangs op televisie.

Een 17-jarige vrouw uit Zwolle en een 20-jarige vrouw uit Genemuiden deden in november 2014 en maart 2015 aangifte van stalking. Ze werden regelmatig lastiggevallen via hun telefoon en sociale media. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar dit leidde niet tot de identiteit van een verdachte. Onlangs werd in het tv-programma ‘Internetpesters aangepakt’ van Peter R. de Vries aandacht besteed aan deze zaak. Daarbij kwam nieuwe informatie naar voren. Dat was aanleiding voor een heropening van het onderzoek.

De informatie die naar voren kwam tijdens en na de uitzending van Internetpesters aangepakt, politieonderzoek en drie nieuwe aangiftes van vrouwen uit Kampen, Zwolle en Genemuiden hebben geleid tot de aanhouding van de man uit Genemuiden. Woensdagmiddag 24 juni heeft de politie het huis van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen, waaronder computerapparatuur, in beslag genomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500