Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Karlo Heutink hoopt op veel speelminuten

Geplaatst op: 27 juni 2015

Karlo Heutink is de enige jeugdspeler die aan de eerste selectie van Sportclub Genemuiden is toegevoegd. De Genemuidenaar hoopt op veel speelminuten, maar beseft dat de concurrentie op het middenveld hevig zal zijn. “Maar de trainer heeft gezegd dat iedereen op nul begint. We krijgen allemaal onze kansen. Die moet ik zien te pakken.”

Heutink is niet helemaal nieuw in het eerste team. In de legendarische wedstrijd tegen IJsselmeervogels stond hij voor het eerst in de basis van een toen piepjong elftal. “Ja, dat was bijzonder natuurlijk. Tegen zo’n ploeg met zoveel publiek langs de lijn. Natuurlijk ben je dan zenuwachtig. Dat merk je aan de balaannames. Desondanks ging het best goed. Dit seizoen hoop ik vrij er te kunnen spelen, zodat ik kan laten zien wat ik kan.”

Dat gebeurt mogelijk in een ploeg met Martijn Jansen. Heutink heeft een bijzondere band met de aanvoerder van Genemuiden. “Hij is mijn trainer geweest in de F’jes en E’tjes. En buiten dat was hij natuurlijk een soort voorbeeld. Hij liet altijd geweldige dingen zien op het veld, met van die rushes langs de zijlijn bijvoorbeeld. Heel apart dat ik nu samen met hem speel. Hopelijk kan hij nog veel laten zien.”

Heutink wil alles uit zijn mogelijkheden halen. Niet alleen op het voetbalveld overigens. “Ik heb het eerste jaar studie Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Universiteit in Enschede achter de rug. Elke dag reis ik heen en weer. In combinatie met drie keer trainen is dat best pittig, al moet je de reis zo ontspannen mogelijk zien te maken. Daar wonen is op dit moment geen optie.”

De Genemuidenaar, zoon van bouwondernemer Rien Heutink, is blij met de plek in de eerste selectie. “Bij het tweede hoor je altijd aan het einde van de week of je met het eerste mee moet of in het tweede speelt. Nu weet je denk ik wat beter waar je aan toe bent. Al moet je je natuurlijk continu waarmaken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500