Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub begint seizoen met een gelijkspel

Geplaatst op: 27 juni 2015

Mike van der Kooy nieuw in de verdediging.

Sportclub Genemuiden begon zaterdagmiddag de voorbereiding met een gelijkspel tegen CSV Apeldoorn: 2-2. Stef van der Velden scoorde na tien minuten meteen zijn eerste goal voor Sportclub op aangeven van Korf. Job van Dalfsen bracht Genemuiden na rust weer op voorsprong.

Onder prima omstandigheden presenteerden zich de nieuwelingen Van der Velden en Van der Kooy, Atien komt nog terug van een blessure. Van der Kooy bleek kleiner dan gedacht, Van der Velden juist langer. De spits kon met zijn lengte na tien minuten een voorzet van Korf afronden.

Daarna ontspon zich een typisch voorbereidingsduel vol fouten, onbegrip en af en toe ook goed voetbal. Positief was dat bij Genemuiden onder meer Martijn Jansen en Robert Boes in de basis stonden, spelers die vorig jaar lang kampten met blessures. Andere spelers werden nog gespaard, zoals Albert Flier. De doelman begint aan zijn zestiende seizoen en heeft er weer zin in na het teleurstellende vorige jaar met veel problemen binnen de club. “Nieuwe trainer, nieuwe ideeën…dan begint het weer te leven”, zegt de doelman die volgende week tegen PEC wel onder de lat staat. “De afspraak is dat we allebei hele wedstrijden spelen. Henniphof vandaag, ik volgende week”, aldus Flier.

Die zag de tweede doelman van Genemuiden na rust behoorlijk de fout ingaan. Hij interpreteerde een terugspeelbal volkomen verkeerd en gaf CSV de mogelijkheid om de 1-1 te maken. Direct daarna ranselde Henniphof op onnavolgbare wijze een bal uit de goal. Van Dalfsen scoorde daarna de 2-1, waarna CSV in de 73e minuut de stand weer gelijk trok. Genemuiden speelde in de tweede helft overigens met een sterk gewijzigd elftal.

Bij CSV is oud-Sportclupper Karrebelt opgevolgd door Peter Boeve. De ex-international en speler van Ajax trainde eerder onder meer PEC Zwolle. Ook Yildirim, voormalig speler van onder meer Heerenveen, stond in het veld bij de ploeg uit Apeldoorn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500