Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jochem Schreurs nieuwe wijkagent

Geplaatst op: 29 juni 2015

Zwartewaterland heeft vanaf woensdag twee nieuwe wijkagenten erbij. Dat meldt de politie. Er worden meer wijkagenten aangesteld om de veiligheid in wijk, dorp en stad een positieve impuls te geven. Door deze verschuiving van capaciteit is er ook ruimte voor verplaatsing van de huidige wijkagenten. Dit betekent dat Rebecca Viel van Genemuiden naar Zwartsluis ‘verhuist’. Nieuw in Genemuiden is Jochem Schreurs.

Met de komst van de Nationale Politie is gekozen voor meer gebiedsgebonden politiezorg. Er zijn robuuste basisteams geformeerd om dichtbij en samen met burgers en het gezag te werken aan veiligheid. Het robuuste basisteam IJsselland Noord omvat de gemeenten Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Staphorst. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Het wijkteam Zwartewaterland krijgt twee nieuwe wijkagenten. Dit zijn Bertri Post en Jochem Schreurs Daarnaast blijft Rebecca Viel in Zwartewaterland werkzaam. Zij maakt echter de overstap van Genemuiden naar Zwartsluis (en ook Belt Schutsloot). Jochem wordt aangesteld als wijkagent voor Genemuiden en Bertri voor Hasselt. Er komt ook nog een wijkagent die de coördinatie van het wijkteam voor zijn of haar rekening neemt. Die vacature staat nog open, maar wordt tijdelijk waargenomen door Bas Westenberg (coördinerend wijkagent in Kampen).

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500