Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bosch Bloemen kiest voor Klaas Fuitestraat

Geplaatst op: 7 juli 2015

Bosch Bloemen verlaat de oude smederij en kiest voor Klaas Fuitestraat

Bosch Bloemen verhuist per 31 juli van de Markt naar de Klaas Fuitestraat. Daar komt de bloemenzaak in een gedeelte van het pand van Hubo. “Uit alle landelijke onderzoeken blijkt dat een bloemenzaak gevestigd moet zijn op een locatie waar veel mensen komen. En dat is bij een supermarkt”, leggen Ard en Marjan Postma de toch verrassende stap uit.

Bosch Bloemen heeft een historie van enkele decennia. Vijftien jaar geleden nam het stel uit Zwartsluis de zaak over. Eerst zetelden ze tien jaar in de oude BONI en sinds vijf jaar in de monumentale oude smederij aan de Markt. “Een prachtige locatie voor een modezaak of een atelier, maar gezien de veranderende markt is dit voor ons niet meer de perfecte plek”, aldus het echtpaar. Na lang wikken en wegen is daarom besloten om het aflopende huurcontract niet te verlengen.

Daarbij kwam de mogelijkheid voor een verhuizing naar de Klaas Fuitestraat. Dichtbij onder meer Albert Heijn Bart Knap. “Landelijk marktonderzoek wijst twee dingen uit: een bloemenzaak moet zich richten op bloemen en planten en minder op bijproducten en je moet eigenlijk in de buurt van een supermarkt zitten. Bloemen zijn impulsaankopen. Mensen gaan wel de stad in voor bijvoorbeeld kleding, maar niet voor onze producten. Daar komt nog bij dat ook onze handel zich steeds meer naar internet verplaatst.”

Wat niet wegneemt dat Bosch Bloemen ook aan de Klaas Fuitestraat hetzelfde assortiment voert als aan de Markt. Aan de filosofie van de winkel verandert niets. “Wij blijven een ruim aanbod aan bloemen en planten houden en bedienen ook enkele supermarkten. Daarnaast is de zakelijke markt voor ons een belangrijke. En daarvoor is de locatie veel minder van belang.”

Na vijf jaar nemen ze ondanks de nieuwe uitdaging toch met weemoed afstand van de bijzondere locatie aan de Markt. “Want dit is en blijft een fantastische plek. En het centrum van Genemuiden is prachtig opgeknapt. Voor veel ondernemers zou dit een ideale locatie zijn, maar voor een bedrijf als de onze is dat niet meer het geval.”

Bosch Bloemen trekt in bij Hubo van Dijk. Die doe-het-zelfzaak blijft uiteraard gewoon geopend.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500