Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel animo voor aftrap cultureel seizoen

Geplaatst op: 20 augustus 2015

Zaterdag 29 augustus wordt in d’Overtoom in Genemuiden de aftrap gegeven voor het culturele en educatieve seizoen 2015 – 2016. Hoewel het voor het eerst is dat SCEG op deze manier aandacht vraagt voor haar programma, lijkt het erop dat dit een schot in de roos is.

Want naast het feit dat SCEG zelf haar eerste nieuwsbrief met het programma tot december hoopt te presenteren, zijn ook allerlei andere organisaties van de partij. Het Olde Stadhuus, Historisch Centrum Genemuiden, De Olde Soldoat, de Kaaihof, Het Tapijtmuseum, d’Overtoom/ Rock-evening… allemaal zullen ze laten zien wat ze het komende winterseizoen aan de bevolking te bieden hebben. En dat is niet weinig… Afspraak is dat we tot 29 augustus niets verklappen, maar wie nieuwsgierig is, is die avond vanaf half acht hartelijk welkom in d’Overtoom. Om de kosten hoeft niemand het te laten, want ieder werkt belangeloos mee; er zal dan ook geen entree worden gevraagd.

Dat geldt ook voor het muzikale deel van het programma, dat vanaf ongeveer 20.00 van start zal gaan in de kantine van d’Overtoom. Walther (van der Haar) en de Market Alley Sessions Band presenteren daar hun nieuwste CD, die op dit moment in een beperkte oplage wordt geperst. Het laat zich nu al aanzien dat dit een collectors item gaat worden. In d’Overtoom kunnen de liefhebbers een exemplaar bemachtigen.

Inmiddels is ook zeker dat de resterende drie leden van de fameuze band uit de jaren ’60 en ’70, the Old Rascals, een bijdrage gaan leveren. Walther van der Haar, Wout Bekendam en Reind Bergman zullen een aantal nummers uit hun oude repertoire ten gehore brengen. Dat repertoire kenmerkte zich vooral door de loepzuivere driestemmige samenzang. Helaas zullen de karakteristieke orgelsolo’s van Bertus Tuinman worden gemist. Zes jaar geleden, bij een reunie-concert van de Rascals was hij nog van de partij, maar enkele jaren geleden is hij helaas overleden. Waar nodig zal de Market Alley Sessions Band voor ondersteuning van the Old Rascals zorgen.

Voor ieder die graag wil weten wat er het komende seizoen te gebeuren staat, maar zeker ook voor ieder die nog eens wil genieten van fijne, goed in het gehoor liggende nummers van Buddy Holly tot Stealers Wheel is 29 augustus een datum die met een vet potlood in de agenda moet worden genoteerd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500