Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dina Bakker-Naberman wordt 95 jaar

Geplaatst op: 21 augustus 2015

Foto's: Enrico Kolk

Koenerdina Bakker-Naberman uit Genemuiden viert morgen (zaterdag) haar 95e verjaardag. Burgemeester Bilder heeft haar vanmiddag persoonlijk gefeliciteerd met het bereiken van deze hoge leeftijd.

Naberman werd op 22 augustus 1920 geboren als derde in een gezin van 8 kinderen. Haar vader was veehandelaar. Dina hielp mee in het bedrijf en in het gezin. Op 26 mei 1943 trouwde Dina met Barteld Bakker. Het huwelijk duurde 30 jaar want in 1973 overleed Barteld. Het gezin kreeg vier kinderen, drie dochters en één zoon.

Dina is altijd een bezige bij geweest. Zij stond altijd klaar voor haar kinderen en kon moeilijk stilzitten. Zij maakte graag zelf kleding voor het gezin. Daarnaast nam zij deel aan het verenigingsleven. Later kreeg zij ook de zorg voor haar vader, die bij haar inwoonde. Zes jaar geleden ging Dina wonen in de Meente omdat zij afhankelijk werd van verzorging.

Dina vindt het erg leuk dat de burgemeester bij haar op bezoek komt. De verjaardag wordt gevierd op zaterdagmiddag. “Niet met de hele familie tegelijk natuurlijk” vertelt één van haar dochters. “Want er zijn 11 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500