Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe bioscoop in Zwolle

Geplaatst op: 25 augustus 2015

Aan de rand van de Zwolse binnenstad kan dit najaar nog begonnen worden met de bouw van een bioscoopcomplex en de aanleg van een parkeergarage. Zwolle en ontwikkelaar Multi hebben nu de overdracht van de grond formeel geregeld. Daardoor kan dit najaar nog begonnen worden met de aanleg van dit bijzondere complex, in het hart van de westelijke centrumentree van de Overijsselse hoofdstad.

De verwachting is dat bioscoopexploitant Pathé eind 2016, begin 2017 de deuren kan openen van de moderne bioscoopzalen en bijbehorende ruimtes. Naast de bioscoop en de parkeergarage komen er nog 23 eengezinswoningen op deze locatie. Corporatie deltaWonen is daar verantwoordelijk voor.

De parkeergarage telt straks ruim 700 plekken. Het merendeel daarvan is bedoeld voor bezoekers van de Zwolse binnenstad.

Wethouder Ed Anker: “Het is goed voor de stad en voor de regio dat dit hier nu ook echt komt. De wens was er al heel lang. Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten kunnen we nu stappen maken. Zwolle wordt in mijn beleving alleen maar mooier, met voorzieningen die aanspreken voor een wijde regio, en met de parkeerruimte die daarbij nodig is.”

De ontwikkeling van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt precies tussen de historische Zwolse binnenstad met haar grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de A28. De afgelopen jaren is hier veel gebeurd. Zo is de wijk Kamperpoort gerevitaliseerd, is de infrastructuur grondig aangepast, is er grootschalige studentenhuisvesting gekomen en is een aantal historische panden opgeknapt. Ten behoeve van de nu te realiseren voorzieningen aan het Katwolderplein is verder de Rode-Torenbrug aangelegd over de gracht.

Naast de bioscoop, parkeergarage en de woningen is er bij het Katwolderplein nog de mogelijkheid om commerciële voorzieningen te realiseren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500