Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weekendweerbericht van John Poot

Geplaatst op: 28 augustus 2015

Het laatste weekend van augustus staat in het teken van zon en regen. Komende nacht is het droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur zal rond 12 graden liggen en er staat een zwakke wind vanuit het zuidwesten. Wel kan er een mistbank ontstaan, maar die verdwijnen zaterdagochtend vrij snel.

Zaterdag wordt een fraaie zomerdag met temperaturen rond de 25 graden. Er trekt wel wat sluierbewolking over, verder schijnt de zon volop en blijft het ‘s avonds nog lang aangenaam. Zaterdagavond naderen er vanuit Frankrijk onweersbuien, die Genemuiden ook zullen bereiken. Dat gebeurt in de nacht van zaterdag op zondag. Hoeveel en hoe zwaar die buien zijn is op dit moment nog onzeker. 

Zondag is erg onzeker qua weer, het is moeilijk te zeggen wanneer die onweersbuien overtrekken en hoe lang het duurt voordat die buien zondagochtend weg zijn.  Als de buien weggetrokken zijn, schijnt de zon weer en er waait een zwakke wind die uit het zuidoosten komt. Die wind neemt warme lucht mee. Als de zon begint te schijnen kan het ‘s middags drukkend warm worden met temperaturen tussen de 28 en 30 graden. Zondagavond ontstaan er weer buien met onweer. Het is goed om deze dag  het weer goed in de gaten te houden, omdat het onzeker is wanneer alles op gang komt.  

Op maandag hebben we een overgang naar een koeler weertype met af en toe zon en soms een bui met temperaturen iets onder normaal.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500