Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bert en Dorothee zwemmen door de Zwolse grachten

Geplaatst op: 29 augustus 2015

Tekst en foto John Poot

Bert en Dorothee Roeten zwommen zaterdag mee tijdens de tweede Cityswim in Zwolle. Ze legden 2,7 kilometer af door de Zwolse grachten. De Genemuidenaren zijn lid van DEK. Dorothee was uiteindelijk de vijfde dame in een tijd van ruim vijftig minuten. Bert kwam als 20e over de denkbeeldige finishlijn, hij deed er 58 minuten over.

Ondanks de waarschuwing van de GGZ dat het deze zomer wemelde van de bacteriën in de Zwolse grachten gingen een kleine 200 deelnemers toch van start. De deelnemers werden in drie groepen verdeeld. Om 11.00 uur de wedstrijdzwemmers, tien minuten later de dames recreanten en om 11.20 de heren recreanten. Als er een dergelijk afstand gezwommen wordt is de kunst om niet te snel te beginnen en je krachten te verdelen. En dat ging Bert en Dorothee goed af. Na afloop gaven ze aan dat het niet echt zwaar was. Wel voelde ze de spieren. Maar op de vraag of ze volgend jaar weer zouden meedoen, zeiden ze allebei ‘ja’.

De snelste tijd de gezwommen is vandaag was 36.12 min door triatleet Johan Neevel uit Wezep. Wat de zwemtijden zijn van Bert en Dorothee is op dit moment nog niet bekend. Ze hebben de afstand wel binnen een uur afgelegd.

De opbrengst van deze cityswim was € 22.045,00 dit geld gaat naar Tegenkracht, stichting Kanker en Sport. Deze stichting biedt kankerpatiënten sport begeleiding op maat. Om zo sterk mogelijk, fysiek en mentaal de behandeling van operatie, chemo en bestraling te doorstaan. Omdat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar kan men een beroep doen op deze stichting. Want er is wetenschappelijk bewijs dat sporten tijdens en na de behandeling van kanker een positief effect kan hebben op de fysieke en mentale conditie van patiënten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500