Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huis eenvoudiger verkopen dankzij NVM Open Huis

Geplaatst op: 2 september 2015

De landelijke NVM Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is een effectief middel voor verkopers om hun huis te verkopen. Dit blijkt uit onderzoek van de NVM. Woningen die aan de halfjaarlijkse Open Huizen Dag deelnemen, worden sneller verkocht dan woningen die hier niet aan meedoen.

In aanloop naar een Open Huizen Dag is er meestal een sterke toename van het aantal nieuwe te koop aangeboden woningen te zien. In april, toen de laatste landelijke NVM Open Huizen Dag plaatsvond, was deze stijgende lijn ook ruim een week van tevoren te zien. “Het lijkt er op dat de NVM Open Huizen Dag voor veel consumenten een mooi moment is om hun woning te koop aan te bieden en op Funda te plaatsen”, zegt NVM Makelaar Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes Makelaars. “In de dagen voorafgaand aan de Open Huizen Dag is er daarnaast sprake van een opleving in het aantal verkopen. Deze opleving is sterker dan wanneer het een ‘gewone’ week betreft. Het kan zo zijn dat kopers een Open Huizen Dag niet willen afwachten en snel hun slag willen slaan voordat de woning potentiële nieuwe kopers aantrekt.”

Van de groep woningen die heeft deelgenomen aan de laatste Open Huizen Dag in april 2015 was 12 weken na de NVM Open Huizen Dag 29% verkocht. Van de groep woningen die niet heeft deelgenomen, is 15 procent verkocht.
Courant

“Dat deelnemende woningen zoveel beter verkocht zijn dan niet deelnemende woningen wordt ten dele verklaard door het feit dat de meer courante woningen aan de Open Huizen Dag meedoen, en de minder courante woningen niet”,aldus van den Berg. Minder courant zijn bijvoorbeeld vrijstaande, of duurdere woningen. Ook doen woningen die nieuw in aanbod zijn en over het algemeen populairder zijn vaker mee dan woningen die al langer te koop staan.

De volgende landelijke NVM Open Huizen Dag vindt op 3 oktober plaats. ‘Wij zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen. Deelname is via onze dienstverlening geheel gratis, aldus van den Berg

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500