Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geslaagde reünie Freedom Singers

Geplaatst op: 6 september 2015

Zaterdagmiddag 4 september j.l. om half vijf opende reünievoorzitter Wim van Dalfsen in d’Overtoom een bijeenkomst van 63 oud-Freedom Singers en 14 “aanhangers”.

De gospelgroep werd in 1967 opgericht, in 1977 kwam er een einde aan de roemruchte jaren van het koor. Op dezelfde plaats waar 38 jaar geleden de laatste repetities waren, werden nu herinneringen aan busreizen, optredens en plaatopnames uitgewisseld en natuurlijk werd er ook gezongen!

Onder de leiding en begeleiding van dirigent Wolfried Kaper, bassist Wout Bekendam en laatste pianist Jos Mulder, vertolkten de enthousiaste reünisten een groot aantal gospels.

Volgens pianist van het eerste uur Fred van Dijk zo goed, dat hij met het idee kwam om te starten met de New Freedom Singers. Of dit werkelijkheid wordt? Volgens één van de aanwezigen zou het dan goed zijn om nu al een oefenruimte in de Meente te bespreken. Over het idee en over veel andere Freedomzaken werden tijdens de gezellige bijeenkomst nog lang nagepraat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500