Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bus naar Kampen onrendabel

Geplaatst op: 8 september 2015

De bus tussen Genemuiden en Kampen is niet rendabel. Slechts af en toe, vooral bij regenachtig weer, zit de bus aardig vol. Dan soms weer té vol, volgens bewoners van de Kamperzeedijk.

“Dan willen onze kinderen een keer met de bus, maar kan het niet omdat hij doorrijdt want hij is vol.” Ook de frequentie van de bus laat volgens de ‘Zeediekers’ te wensen over.

Om met inwoners in gesprek te gaan hierover is er door de provincie een werkgroep opgericht. Onder de naam ‘Nieuwe tijd voor mobiliteit’ komt die vanavond om half 8 weer bij elkaar in ’t Olde Staduus. De provincie nodigt alle inwoners van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

6 thoughts on “Bus naar Kampen onrendabel

 1. Erik schreef:

  Wanneer je zoals nu bijma alle bushaltes bijna buiten genemuiden plaats weet je zeker dat vooral oudere en mensen slecht ter been daar niet heen komen lopen. Zie je het al voor je: je woont bv in de omgeving van de roebel en moet met krukken naar de bushalte lopen…..

  Ook vindt ik het een vreemd excus dat er geen halte bij het havenplein is, dat dit niet er niet mooi staat voor het aanzicht? 1 bordje, een plek centraal, een plek waar mensen makkelijk naar het winkelcentrum kan en weer weg kunnen. Mensen van buitenaf komen dan makkelijker naar het winkelcenterum. We zijn al geblokt door een dure pont waar je afhankelijk van bent en eerder geneigt bent om door te rijden nu dit weer…..

 2. Karel schreef:

  Een bus verbinding zal niet meer rendabel zijn in deze tijd. Maar is dat de enige doelstelling? Het gaat er toch om dat mensen zelfstandig blijven en kunnen reizen als ze dit willen of moeten.
  We gaan toch niet terug in de tijd dat je afhankelijk wordt van anderen als zij eens een tochtje maken en je mee willen / kunnen nemen.
  Gemeenteraad wordt wakker!!!!

 3. Grietje schreef:

  De gemeenteraad van Zwartewaterland moet zich in deze kwestie goed laten horen bij de provincie om openbaarvervoer te blijven houden en als er geen bus meer gaat rijden of minderbussen in Zwartewaterland dat je dan zeker niet ook met de regiotaxi moet stoppen!
  Want dan wordt deze vanzelf meer gebruikt. Het is toch te gek om afhankelijk te worden van buren,familie en kennissen om bv. naar station,huisartsenpost,familiebezoek of ziekenhuis te gaan.

 4. Roel schreef:

  In principe is bijna geen enkele buslijn op het platteland rendabel ! Openbaar vervoer moet je zien als een nutsvoorziening en het in stand houden hiervan hangt af van politieke keuzes. De provincie Overijssel is als opdrachtgever verantwoordelijk en die heeft in haar wijsheid besloten om flink te gaan bezuinigen op de buslijnen waaronder lijn 74 naar kampen !

 5. Jaap schreef:

  Dat Dario S überhaupt zo regel schrijft geeft aan dat je weinig verstand hebt
  Er rijden al zo weinig bussen naar Kampen en Zwolle.
  En dan zulke gingen zeggen ,geeft aan dat je dom verstand laat werken.
  Jaap

 6. Dario S. schreef:

  De bewoners van Kamperzeedijk moeten blij zijn dat er uberhaupt een bus rijdt!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500