Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ontdek de IJsseldelta

Geplaatst op: 10 september 2015

Op zaterdag 3 oktober vindt in Nationaal Landschap IJsseldelta het Gebiedsfestival IJsseldelta plaats. De dag staat helemaal in het teken van het ontdekken en beleven van de IJsseldelta. Voor jong en oud zijn er leuke activiteiten zoals een huifkartocht door Hasselt, gratis kanovaren in Mastenbroek, een gezellige najaarsmarkt in ’s-Heerenbroek of het spotten van de zeearend bij Ketelhaven! Het Gebiedsfestival is een mooie gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan in de eigen achtertuin, de IJsseldelta. Zo kunnen wandelaars mee doen aan de Hanzetocht Kampen op 3 oktober. Een prachtige wandeling van Zwolle naar Kampen langs de uiterwaarden van de IJssel. Onderweg wordt men verrast met verhalen over de historie, flora en fauna van het gebied en het project Ruimte voor de rivier IJsseldelta . Tevens is er een kortere wandeling van 8 km rondom Kampen. Onder leiding van een gids kunnen er ook wandelingen worden gemaakt in Mastenbroek, Grafhorst, natuurgebied de Scherenwelle in Wilsum en langs de uiterwaarden van het Zwarte Water.

Op de fiets langs (H)eerlijk IJsseldelta

Voor de fietsliefhebbers zijn er prachtige fietsroutes door de uitgestrekte polders van Kampereiland en Mastenbroek en langs de rivieren de IJssel en het Zwarte Water. Voor gezinnen met kinderen is er een speciale ontdekkingstocht op de fiets. Bij de start bij de Jumbo in Stadshagen ontvangt men een survivalpack met expeditie kaarten en gaan kinderen op zoek naar de wereld achter het streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta. Kijken bij de kalfjes, hoe wordt zuivel gemaakt of zelf aardbeien plukken in de kas. Het kan allemaal! Het volledige programma van het Gebiedsfestival is te vinden op www.gebiedsfestivalijsseldelta.nl of via www.facebook.com/gebiedsfestivalijsseldelta.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500