Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe toekomst hooibergenterrein

Geplaatst op: 11 september 2015

Op 22 september worden de eerste beeldimpressies van de herontwikkeling van het Hooibergenterrein Hasselt gepresenteerd. Er is tussen 19.00 – 21.00 uur een inloopbijeenkomst in De Veldschuur in Rouveen.

De Stichting Vrienden van de Oldematen en Erfgoedvereniging Heemschut- Overijssel hebben afgelopen jaar het initiatief genomen om – samen met andere organisaties in de regio – het Hooibergenterrein te herontwikkelen. Na een eerste symposium in 2014 met o.a. Staatsbosbeheer, gemeente en Historische Vereniging Hasselt is een werkgroep opgericht om de herontwikkeling vorm te geven. De gemeente Zwartewaterland ondersteunt het initiatief.

Het hooibergenterrein tussen Stadswegsloot en De Weede is een unieke plek. Het is het enige hooibergenterrein dat in Nederland nog is overgebleven. Daardoor is het een belangrijk deel van ons agrarisch erfgoed geworden. Het is een plekje om te koesteren aan de rand van de stad Hasselt midden in de weilanden omzoomd door water. De hooibergen zullen in ere worden hersteld. Ook is het een goede locatie om de geschiedenis – de verhalen van het hooi – over te dragen aan de jongere generaties. Maar er is meer mogelijk.

Met deze herontwikkeling richt de Werkgroep Duurzame Herontwikkeling Hooibergenterrein Hasselt zich niet alleen op educatie en recreatie, maar ook op natuur en duurzaamheid. De plannen zijn nog pril, het project is in een verkennende fase. Diverse bedrijven en organisaties zijn inmiddels uitgenodigd om mee te denken en zelf deel te nemen aan de herontwikkeling.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500