28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Chouffies winnen van de buren

Geplaatst op: 13 september 2015

De tweede speelronde van het nieuwe seizoen brachten de Chouffies door in het pittoreske Zwartsluis. Deze plaats ligt op luttele kilometers afstand van de hoofdstad van Zwartewaterland, zodat de Chouffies zich als vanouds weer per sloep transfereerden richting sportpark Cingellanden.

De derby staat meestal garant voor spanning én sensatie en ook deze middag kwam geen enkele toeschouwer daarmee bedrogen uit.
De selectie van Red Garnaal&Co was voor vijftig procent weer aangevuld met jonge aanwas uut Sportclub 2. Zodoende was de bank gevuld met Good Oldies á la Kattenberg, Wouter Keutelos, Jantje Materazzi en Gerwin Poenos.

Qua opwinding viel echter de eerste helft tegen. Sportclub kwam vlot op een 0-1 voorsprong door Tomassi, die weifelend optreden van de Sluziger sluitpost afstrafte. Maar daarna lag het heft in handen bij de Rood-Witten, die enkele fraaie kansen om zeep hielpen. Eentje daarvan rondden ze wel af, hetgeen een 1-1 ruststand betekende.

Vlak na rust zette Kerscoigne via een streep van buiten de zestien de kabouters weer op voorsprong. Een beauty, de keeper keek, keek nog eens, maar zag niks. Achter hem spatte het leer uiteen tegen het netje: 1-2.
Een aantal minuten later leken de punten in de knip, maar Tomassi zag een makkelijk gegeven pengel niet verzilverd worden. De pengel was ook het begin van het toneelstuk, welke de leidsman in het zwart vanaf dat moment ging opvoeren. In een redelijk scherp maar sportieve wedstrijd waren kaarten eigenlijk overbodig, maar de beste man presteerde het om voor elk wissewasje een gele prent te trekken.

De kous was met geel nog niet af, want tien minuten voor tijd kon Kattenberg zelfs met rood vertrekken. Een ogenschijnlijk lichte overtreding werd anders beoordeeld door de warrige fluitist. Assistent-referee van Wijnos uitte daarna onvervalste kritiek op de scheids en kon daarna ook zijn vlaggie an de wilgen hangen. Triest maar waar, lettende op de codes voor beide pionnen lonken nu al waarschijnlijk de kerstdagen.

Mochten de kabouters dachten dat alle ellende nu wel voorbij was, kwam bedrogen uit. In minuutje negentig kwam de Sluus zelfs nog langszij. En ook nummer drie van L’equippe La Chouffe werd achter de hekken gestuurd: Oppercoach Red Garnaal blies zichzelf op en mocht achter de afrastering de wedstrijd verder aanschouwen.

Maar ja, jullie kennen de Chouffies, opgeven staat niet in het woordenboek. In minuutje 93 spatte een vrije trap van Kerscoigne uiteen op de kruising en kwam terecht voor de voetjes van Tomassi: Goooooaaaal..!!! Eindstand 2-3, lekker hoor.

Bij vertrek met de sloep richting Gaellemuun werden de Chouffies nog opgeschrikt door een ludieke actie van de Sluzigers. Rood witte ballonnen bedekten de vloer. Leuk hoor, maar die lucht hadden de jochies beter kunnen bewaren voor de blessuretijd. Volgende week wacht SVN uut Nijeveen, tijd voor wéér een driepunter.