Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Muziek maken met tapijt

Geplaatst op: 13 september 2015

Een oosterse tapijtenknoper, het duo Glithero en Roos Meerman laten tijdens Genemusiment hun vaardigheden en kunst zien in het Tapijtmuseum. De tapijtenknoper sluit aan bij de handweef- en vlechttechnieken die in het Tapijtmuseum door vrijwilligers gedemonstreerd zullen worden.

Glithero heeft de draaiorgeltechniek overgebracht op een Jaquard-weefmachine en zo prachtige muzieksjaals geweven. Deze sjaals zijn eigendom van het Zuiderzeemuseum in Enkuizen en a.s. zaterdag te zien in Genemuiden. Roos Meerman, zelf aanwezig in het museum, vertelt over haar “techniekkunst” en laat horen dat er echt muziek zit in tapijt. Het Tapijtmuseum is geopend van 10.00 – 16.30 uur. Op het plein naast het museum heeft SCEG een markt met oude ambachten georganiseerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500