Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jarig Ruutvoorn kijkt terug op lange historie

Geplaatst op: 15 september 2015

65 jaar is een hele lange periode en daarmee zou Ruutvoorn zomaar tot de oudere volleybalverenigingen in den lande kunnen horen. En dat eigenlijk als bijproduct van de Wandelvereniging. Want de W in WVV Ruutvoorn staat voor wandelen. Dit werd alleen gedaan in de zomer en in de winter werd er voorzichtig gevolleybald. Voorzitter Erik de Jong kijkt terug op de historie en blikt vooruit naar de toekomst.

Inmiddels is Ruutvoorn een vereniging met een rijk en, ik zou willen zeggen, roemrucht verleden. Schuif een avondje aan na de training en de verhalen volgen vanzelf. Het spelen van de bekerfinale tegen VZK, waarbij door het toenmalige eerste geprobeerd werd om de tegenstander van zijn stuk te brengen door het dragen van softbalhandschoenen. Het hielp even, maar de winst ging helaas toch naar VZK.

Jaren lang vond de afsluiting van het seizoen plaats in Twello. Een groot deel van de vereniging zette daar zijn tentje op om een weekend lang te volleyballen op de grasvelden van voetbalvereniging Voorwaarts. Het volleybal als een goede reden om een weekend feest te vieren!

De wedstrijden in de oude Overtoom, blauw van de rook en waar eens na een concert van Toontje Lager de gaten in de vloer zaten. De volgende dag kon er niet gespeeld worden, maar de dinsdag daarop was, mede door de inzet van de Ruutvoornleden, de vloer weer zo hersteld dat de wedstrijden weer door konden gaan. Wel moesten tijdens het duiken af en toe de uitstekende spijkers ontweken worden.

Het maakt allemaal deel uit van het erfgoed van Ruutvoorn.

Wat ook des Ruutvoorn ‘s is, is de sfeer tijdens en na de wedstrijden. Zowel in het veld, maar ook op tribune is iedereen enthousiast en betrokken. Menige ‘nuttige tip’ en ‘welgemeend advies’ wordt aan de tegenstander en scheidsrechter gegeven. Ongeacht het resultaat eindigt de wedstrijddag aan de stamtafel met de rest van de familie erbij. Partners en kinderen maken het compleet en laten zo zien dat Ruutvoorn meer is dan alleen maar volleybal. Een vereniging die verbindt en vriendschappen laat ontstaan. Een vereniging waar mensen om elkaar geven en zorgen, en waar iedereen welkom is.

De afgelopen jaren heeft Ruutvoorn zich vooral gericht op de jeugd. Door kies-je-sport en het geven van clinics is het ledenbestand bij de jeugd zo gegroeid dat zij nu meer dan de helft van de vereniging uitmaken. Bij de meisjes is op alle niveaus een team en zelfs bij jongens is er na jaren weer een ploegje. Uniek is dat er zelfs een CMV-team in Hasselt traint.

Sinds afgelopen jaar hebben we voor de jeugd een ouder-kind toernooi en we hopen op 9 december het tweede Zwartewaterland Schoolvolleybaltoernooi te spelen. Helaas staat tegenover de groei van de jeugd de lichte terugloop van de senioren. Nog twee damesteams en helaas geen heren teams meer in de competitie. Daar ligt nog een mooie uitdaging voor de komende jaren. 65 jaar gaan we natuurlijk vieren! Dit doen we door al die activiteiten die we al jaren lang doen weer te organiseren. Denk aan de Ruutnacht, het bedrijfsvolleybaltoernooi, koekactie, dagje uit met de jeugd, enzovoort.

Daarnaast zullen we voor het jubileum een beachvolleybaltoernooi en een grastoernooi aan de Greentevijver organiseren. Voor de leden komt er ook nog een clinic zitvolleybal.

Genoeg te doen dus het komende seizoen en op naar de 70!

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Jarig Ruutvoorn kijkt terug op lange historie

 1. Jan Hendriks schreef:

  Biestemerk / Snertaktie.

  Een prachtige club,rijke historie en zeker ookmooie waarden en normen. Inmiddels zijn er heel veel jaren verstreken sinds mijn vertrek bij WVV Ruutvoorn, destijds nog Heutink Ruutvoorn genaamd. Vorige week mocht ik zomaar weer eens een training bij de heren senioren plusplus bijwonen en geloof het of niet. Een gevoel als van “ik ben nooit weggeweest” overheerste deze avond en werd zeer gastvrij ontvangen door een aantal oude maten. Hoewel de snit er een beetje uit was (als ie er al ooit is geweest haha..) heb ik mij prima vermaakt en was het een heel gezellige derde helft aan de vertrouwde stamtafel van Eddy Overtoom. Allemaal hartstikke bedankt en ben zeker van plan om nog eens langs te komen als het mag.

  In aanvulling op het mooie doorkijkje op de club hierboven nog twee aanvullingen wat deze vereniging in het verleden ook heeft gepresteerd en waar wat mij betreft een groot gevoel van saamhorigheid en spirit uit sprak, namelijk de (mede-) organisatie van die biestemerktent en de legendarische snertacties.

  Biestemerk hoef ik verder niet uit te leggen, maar om de club van wat (noodzakelijke-) extra inkomsten te kunnen voorzien, werd er regelmatig de feesttent met allerlei spelletjes georganiseerd, waar uiteindelijk bijna alle leden (niet de hele kleintjes-) hun schouders onder hebben gezet. Vele avonden en uren hebben we doorgebracht met bijvoorbeeld het legendarische rad van avontuur…. Ik kan me nog het jaar herinneren dat er meer dan 350 series van 50 gulden (jawel..) werden verkocht. Geweldige resultaten dankzij ook de welwillende medewerking van de inwoners van Genemuiden. Top gezelligheid waar toch met veel spanning werd uitgekeken of “we”er ook financieel uitsprongen. Gelukkig was dit altijd het geval…

  En dan, wat te denken van de unieke snertaktie die Ruutvoorn destijds organiseerde in samenwerking met Slagerij (Sander-) Roeland. Wat een feest! Damesleden die de groenten klaar maakten voor de snert, Sander die garant stond voor de kwaliteit van de snert (met af en toe best wel eens een worstje teveel in de snert..) een Snerthoofdkwartier waar in de dagen voor de aktie al volop vertier was om uiteindelijk de snert te kunnen maken, melkbussen met Snert, groene “snertbussen” van Vadain, een heuse snerttelefoonlijn en een snertaktietaxi…. wie kent het niet… Wat heb ik genoten van deze akties en ook de inzet van alle leden bij dit spectakel. Het waren geweldige tijden!

  Ik heb begrepen dat ze er niet meer zijn, deze akties, maar hoop, dat Genemuiden nog lang deze unieke volleybalclub in haar midden mag hebben en ondersteund! WVV Ruutvoorn gefeliciteerd met jullie 65-jarig bestaan.

  Groet, oud bestuurslid Jan Hendriks

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500