Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jarig Ruutvoorn kijkt terug op lange historie

Geplaatst op: 15 september 2015

65 jaar is een hele lange periode en daarmee zou Ruutvoorn zomaar tot de oudere volleybalverenigingen in den lande kunnen horen. En dat eigenlijk als bijproduct van de Wandelvereniging. Want de W in WVV Ruutvoorn staat voor wandelen. Dit werd alleen gedaan in de zomer en in de winter werd er voorzichtig gevolleybald. Voorzitter Erik de Jong kijkt terug op de historie en blikt vooruit naar de toekomst.

Inmiddels is Ruutvoorn een vereniging met een rijk en, ik zou willen zeggen, roemrucht verleden. Schuif een avondje aan na de training en de verhalen volgen vanzelf. Het spelen van de bekerfinale tegen VZK, waarbij door het toenmalige eerste geprobeerd werd om de tegenstander van zijn stuk te brengen door het dragen van softbalhandschoenen. Het hielp even, maar de winst ging helaas toch naar VZK.

Jaren lang vond de afsluiting van het seizoen plaats in Twello. Een groot deel van de vereniging zette daar zijn tentje op om een weekend lang te volleyballen op de grasvelden van voetbalvereniging Voorwaarts. Het volleybal als een goede reden om een weekend feest te vieren!

De wedstrijden in de oude Overtoom, blauw van de rook en waar eens na een concert van Toontje Lager de gaten in de vloer zaten. De volgende dag kon er niet gespeeld worden, maar de dinsdag daarop was, mede door de inzet van de Ruutvoornleden, de vloer weer zo hersteld dat de wedstrijden weer door konden gaan. Wel moesten tijdens het duiken af en toe de uitstekende spijkers ontweken worden.

Het maakt allemaal deel uit van het erfgoed van Ruutvoorn.

Wat ook des Ruutvoorn ‘s is, is de sfeer tijdens en na de wedstrijden. Zowel in het veld, maar ook op tribune is iedereen enthousiast en betrokken. Menige ‘nuttige tip’ en ‘welgemeend advies’ wordt aan de tegenstander en scheidsrechter gegeven. Ongeacht het resultaat eindigt de wedstrijddag aan de stamtafel met de rest van de familie erbij. Partners en kinderen maken het compleet en laten zo zien dat Ruutvoorn meer is dan alleen maar volleybal. Een vereniging die verbindt en vriendschappen laat ontstaan. Een vereniging waar mensen om elkaar geven en zorgen, en waar iedereen welkom is.

De afgelopen jaren heeft Ruutvoorn zich vooral gericht op de jeugd. Door kies-je-sport en het geven van clinics is het ledenbestand bij de jeugd zo gegroeid dat zij nu meer dan de helft van de vereniging uitmaken. Bij de meisjes is op alle niveaus een team en zelfs bij jongens is er na jaren weer een ploegje. Uniek is dat er zelfs een CMV-team in Hasselt traint.

Sinds afgelopen jaar hebben we voor de jeugd een ouder-kind toernooi en we hopen op 9 december het tweede Zwartewaterland Schoolvolleybaltoernooi te spelen. Helaas staat tegenover de groei van de jeugd de lichte terugloop van de senioren. Nog twee damesteams en helaas geen heren teams meer in de competitie. Daar ligt nog een mooie uitdaging voor de komende jaren. 65 jaar gaan we natuurlijk vieren! Dit doen we door al die activiteiten die we al jaren lang doen weer te organiseren. Denk aan de Ruutnacht, het bedrijfsvolleybaltoernooi, koekactie, dagje uit met de jeugd, enzovoort.

Daarnaast zullen we voor het jubileum een beachvolleybaltoernooi en een grastoernooi aan de Greentevijver organiseren. Voor de leden komt er ook nog een clinic zitvolleybal.

Genoeg te doen dus het komende seizoen en op naar de 70!

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Jarig Ruutvoorn kijkt terug op lange historie

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500