Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Bakkers en Breman sluiten duivenseizoen winnend af

Geplaatst op: 16 september 2015

Zaterdag 12 september stonden er nog twee wedvluchten op het programma. De jonge duiven hadden hun laatste wedvlucht vanuit Troyes, bijna 500 kilometer, en het natour programma kende als eindstation Isnes, 253 kilometer.

Het is een bekend beeld dat er op de laatste vluchtdag niet veel deelname meer is, omdat al veel duiven in de rui vallen en/of dat liefhebbers hun duiven niet meer willen inzetten omdat ze hun pijlen al richten op het volgende jaar.

Op donderdagavond werd er nog maar door vier liefhebbers ingekorfd voor Troyes, zij zetten totaal 44 duiven in. Op vrijdagavond was er gelukkig wat meer animo en brachten tien liefhebbers nog 140 duiven bij elkaar voor de vlucht vanuit Isnes.

De mannen die het hele jaar al de meeste eerste prijzen pakten voegden allebei op de laatste vluchtdag er nog eentje bij. Vanuit Isnes waren het de mannen van Bakker en op Troyes was het Piet Breman.

De uitslagen:

Isnes:

Gebroeders Bakker 1, 3, 4, 12, 15, 22

Piet Breman 2, 17, 18, 19, 25

Gerrit Jan Beens 5, 6, 11, 14, 23 ,24

Reind Breman 7, 10, 16

Harjo de Lange 9

André Roetman 13, 21

Tiem Schilder 20

 

Troyes:

 

Piet Breman 1, 9

Siem en Karst Kolk 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11

Reind Breman 6

Gerrit Jan Beens 10.

 

Traditioneel werd ook de laatste zaterdag van het vliegseizoen opnieuw afgesloten met het eten van een lekker gebakken visje door Karst de Lange. Karst is al jaren die enigste man die de gehele vereniging stil krijgt, op wat gesmak na.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500