Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Concert herinnert Lucas Boshove

Geplaatst op: 19 september 2015

Ria Grootoonk organiseert op 27 september samen met de Vrienden van de Voetveren en concert als herinnering aan haar echtgenoot Lucas Boshove. Geen verdrietige herdenking, maar een bijeenkomst waar iedereen welkom is.

Muziek waarvan de voormalig wethouder hield staat centraal. Ook nummers die hij graag zong komen voorbij. Zangeres Carmen Hovestad zingt die. Verder treden de Pine Needle Miners op, een band die bluegrass en country speelt. Daarin speelt een neefje van Boshove.

Grootoonk benadrukt dat het concert beslist niet alleen voor familie en vrienden van Boshove bedoeld is. “Lucas hield helemaal niet van herdenkingen en groot eerbetoon. Hij zou de plannen hiervoor hebben weggewuifd. Maar het is wel een concert waar hij naartoe was gegaan. Wel vind ik het leuk dat vrienden en bekenden van Lucas elkaar weer zien. Buiten dat zijn muziekliefhebbers en andere belangstellenden van harte welkom.’

Naast de muziek presenteert Grootoonk tijdens het concert een boek met recensies van Lucas Boshove. “Hij las tijdens zijn ziekte ongelooflijk veel. Van veel mensen kreeg hij boeken en hij las ze allemaal van begin tot eind, ook als hij het niets vond. Een merkwaardig soort plichtsbesef. Alle boeken becommentarieerde hij vervolgens. Die teksten zeggen iets over de boeken, maar ook over Lucas en de mensen waarvan hij een boek kreeg”, aldus Grootoonk.

Het concert op 27 september is van 15.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen parkeren bij de Agnietenplas en met het Haersterveer (die dag voor het laatst in de vaart) naar de concertlocatie lopen. De entree is gratis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500