29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub weet niet van VVOG te winnen

Geplaatst op: 19 september 2015

Arbiter Luinge kon het duel niet afmaken.

Sportclub Genemuiden had er zaterdag lang voor nodig om met 2-2 gelijk te spelen tegen VVOG. Door een blessure van scheidsrechter Roelof Luinge was een lange onderbreking nodig. Op dat moment hadden de Harderwijkers net de 1-1 binnengeschoten. Sportclub kwam daarna weer op voorsprong, maar dat was uiteindelijk niet genoeg.

Genemuiden moest het tegen de ploeg uit Harderwijk doen zonder de zieke Mike van der Kooy. Spits Stef van der Velden begon op de bank, waardoor Anne van der Kolk opnieuw voorin begon. Sportclub begon sterk aan het duel en drukte VVOG terug op eigen helft. Dat leidde eerst tot een grote kans voor Siebren Visscher, die eerst met het hoofd en daarna met de voet niet wist te scoren. Anne van der Kolk deed dat niet veel later wel uit een intikkertje.

Dat was voor VVOG reden om er meer uit te komen en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Aan het doelpunt zat wel een buitenspelluchtje. Desondanks trad de defensie weifelend op waardoor de De Graaf kinderlijk eenvoudig de 1-1 kon maken.

Na een lange onderbreking door de blessure van de arbiter herpakte Sportclub zich. Dat leidde tot een treffer van Jacco Riemens in de 43 minuut. Een gelopen zaak was het daarmee niet, zo bleek na rust. Genemuiden was de bovenliggene partij, maar maakte het karwei nooit echt af. Korf raakte nog de lat, maar VVOG bleef in de wedstrijd. Bruinier maakte uiteindelijk een kwartier voor tijd de 2-2. Van der Kolk liet in blessuretijd nog een kans liggen.