Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Compliment voor mantelzorgers

Geplaatst op: 24 september 2015

Voor mantelzorgers in de gemeente Zwartewaterland kan bij het Steunpunt Mantelzorg een compliment worden aangevraagd. Het steunpunt zorgt voor de beoordeling en verstrekking van het zogeheten mantelzorgcompliment, de zorgvrager kan het aanvragen.

Voorwaarde is dat de mantelzorger minimaal 3 maanden per jaar, gemiddeld 8 uur per week mantelzorg verleent. Een mantelzorger van 18 jaar en ouder komt in aanmerking voor een compliment van € 100, een mantelzorger van 12 – 18 jaar voor € 50 en een mantelzorger van 6 -12 jaar voor € 25. Het bedrag wordt verstrekt via een iris-cheque.

Wethouder Knol: “Mantelzorgers vinden het vaak vanzelfsprekend wat ze doen. Iemand die hem of haar zeer na staat heeft hulp nodig en zij verlenen die hulp. Dat is een andere situatie dan bij vrijwilligerswerk. Het werk van een mantelzorger gebeurt vaak onopvallend en in stilte. Een blijk van waardering, ook door de samenleving, is daarbij op z’n plaats. Met het mantelzorgcompliment kunnen zorgvragers die waardering laten zien.”

Het digitale aanvraagformulier staat op www.zwartewaterland.nl. Het aanvraagformulier is ook af te halen in De Meente.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500