Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trampoline mag in openbare ruimte

Geplaatst op: 24 september 2015

Inwoners mogen hun trampoline deponeren in de openbare ruimte. Dat wil de gemeente althans, met een proef. Formeel is de gemeente beheerder, maar zij wil die delen met bewoners. De proef duurt tot september 2016.

“In onze gemeente plaatsen inwoners al zelf aangeschafte speeltoestellen in de openbare ruimte. Het gaat dan meestal om trampolines. Soms om een glijbaan of een ander toestel voor huishoudelijk gebruik. Deze speeltoestellen zijn volgens de wet niet geschikt voor gebruik in de openbare ruimte. Eigenaren krijgen daarom meestal het verzoek om deze toestellen te verwijderen”, zegt wethouder Dick Visserman. Vanaf nu is dat verleden tijd: het mag nu gewoon.

Wel zijn er een aantal spelregels aan verbonden. Zo mogen de trampolines een maximale diameter hebben van 4,5 meter en moeten ze ver genoeg af staan van de straat of andere speeltoestellen. Ook mag de trampoline niet kapot zijn en en moet die voorzien zijn of worden van een deugdelijk vangnet. Maar er is nog een mogelijkheid: ingraven. De trampoline mag namelijk ook niet op een harde ondergrond staan.

Als tijdens inspectierondes blijkt dat er sprake is van direct gevaar voor de veiligheid en gezondheid van gebruikers, is het afgelopen: dan moet de trampoline weg.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500