Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Dalfsen leidt toeristen rond

Geplaatst op: 27 september 2015

Ex-Genemuidenaar Dick van Dalfsen woont al sinds de jaren tachtig in Zwartsluis. Daar leidt hij sinds een aantal jaren bezoekers rond via het pontje bij de Sluuspoort. Zaterdagmiddag voer hij de laatste gasten van het jaar rond, hoewel het pontje nog wel op afspraak de vaart in gaat. In het hoogseizoen is de pont dagelijks in de vaart, de laatste weken alleen op zaterdag.

Van Dalfsen kreeg onder meer bezoekers uit IJsselmuiden aan boord. Hij voer er zoals mee langs de turfeilandjes, de sluizen, de werven en naar het Meppelerdiep. “In de zomer varen we ook altijd even naar ’t Kraantje. Boottoeristen nemen we dan mee naar Zwartsluis om boodschappen te doen en wij brengen ze ook altijd weer terug. Topservice dacht ik”, lacht Van Dalfsen.

Een videoreportage van de laatste vaartocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500