Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bartimeus zoekt collectanten

Geplaatst op: 29 september 2015

Als je (bijna) niets kunt zien, heeft dat ingrijpende gevolgen. Informatie opzoeken op internet, reizen met de trein of de weg vinden in een gebouw: voor mensen met een visuele beperking is dit zonder steun of hulpmiddelen echt een probleem. Bartiméus Sonneheerdt zet zich sinds 1915 in voor blinde en slechtziende mensen. Om geld in te zamelen houden wij jaarlijks een landelijke huis-aan-huiscollecte. Dit jaar is de collecte in Genemuiden en omstreken van 26 t/m 31 oktober.

De opbrengst besteden ze aan projecten voor blinde en slechtziende kinderen. Denk aan onderzoek naar erfelijke oorzaken van oogaandoeningen, aangepast lesmateriaal of slimme hulpmiddelen Ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen: “Zij hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

We zoeken vrijwilligers!

Alle vrijwilligers voor de collecte zijn van harte welkom. Collecteren is enorm dankbaar werk, en het kost u eens per jaar slechts twee à drie uurtjes. Met een klein beetje van uw tijd maakt u het verschil voor blinde en slechtziende mensen.

Wilt u collecteren of de collecte organiseren in uw woonplaats, of Bartiméus Sonneheerdt op een andere manier steunen? U kunt zich direct aanmelden bij Leonie Tadema, ltadema@steunbartimeus.nl of 06-18467107. Hartelijk dank voor uw inzet!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500