Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sensationele zege zaalvoetballers van IJsselkern

Geplaatst op: 4 oktober 2015

Winst was het devies voor de eerste thuiswedstrijd van Sportclub IJsselkern 1. Na een stroeve start was een driepunter dan ook broodnodig. Één schamel puntje werd namelijk maar overgehouden aan de eerste twee uitwedstrijden in het verre Friesland. En ja, ook in ronde drie stond een Friese opponent tegenover de Gaellemunigers: Frisia uut Ljouwerd. In een bomvolle sporthal d’Overtoom werd het een sensationele overwinning voor de IJsselkerners..!!

Maar van begin af aan leek het daar niet op. Frisia bestond uit een aantal jonge behendige voetballers, die de oudjes van Sportclub weinig ruimte gaven. Echter ontbrak het aan één ding bij de Friezen: scorend vermogen en laat nou net dat bepalend zijn om een potje te kunnen winnen. Na een paar keer door het oog van de naald gekropen te zijn, mede door fantastisch keeperswerk van good-old Lucky Luuk Drost, zorgde de Heut zelfs voor de 1-0 voorsprong. De topscorer van vorig seizoen zette zijn grote teen tegen de bal en Sietse en Wietse stonden erbij en keken ernaar. Dit bleek tevens ook de ruststand.

In de tweede helft drong Frisia nog verder aan, maar een dodelijke counter van Tijmen Brouweros en Tomassi leken een einde te maken aan de Friese aspiraties. Hoewel, enkele seconden erna moest Luuk toch uiteindelijk capituleren: 2-1. Even leek het spannend te worden, maar dan heeft IJsselkern nog een geheim wapen achter de hand: oud-Berkummer Arjan Kolk haalde twee keer de trekker over en zorgde dat de driepunter in Gaellemuun bleef.

In de slotfase liet de man in het zwart zich nog even gelden: Rooie Fritsie werd met geel naar de kant gestuurd door een vermeende overtreding op de Friese aanvooerder. Vreemd, want als de referee überhaupt iets had waargenomen, was eerder rood op zijn plaats geweest. Frisia kwam nog terug tot 4-3, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Hoppa, drie punten en het bleef nog lang onrustig in d’Overtoom..!!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500