Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blalobrug onderweg naar Zwolle

Geplaatst op: 5 oktober 2015

Maandag 5 en dinsdag 6 oktober komt de Blalobrug in delen naar Zwolle. De brug wordt in Zwolle opgebouwd. Dit gebeurt op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad.

Als de weersomstandigheden meewerken wordt de brug in de nacht van 24 op 25 oktober op zijn plek gezet. Hierna volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, begin december in gebruik genomen kan worden.

De Blalobrug brug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding richting de binnenstad voor fietsers uit de richting Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting  bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug wordt 45 meter lang en 5,5 meter breed met een fietspad in twee-richtingen. De stalen boogbrug is elders gemaakt en wordt de komende weken in Zwolle opgebouwd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500