Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maarten Lutherschool bezig met (christelijke) boeken

Geplaatst op: 5 oktober 2015

“Weet je…”, dat is het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand. Een feest vol proefjes en uitvindingen en vol vragen over de aarde, de zee, het licht en het weer. Op de Maarten Lutherschool begonnen de leerlingen maandagmiddag aan deze maand.

Ze verzamelden zich na de middagpauze bij elkaar. Van klein tot groot vroeg iedereen zich af wat er toch achter het scherm zat dat zo geheimzinnig stond opgesteld. Dat bleek toen twee kinderen voor de onthulling mochten zorgen:Juf Schroten zat er op een voorleesstoel achter. Zij las daarna voor uit haar favoriete voorleesboek: Puk van Annie M.G. Schmidt, zo ongeveer het boek dat alle Nederlanders die ooit kind waren wel kennen.

Na het grappige en tegelijkertijd spannende verhaal vertelden de leerlingen waaraan ze de komende maand werken. Groep 1 leert rijmen, groep 2/3 leert alles over het lichaam,  groep 3/4 leert meer over de herfst en groep 5 onderzoekt hoe bergen, vulkanen en aardbevingen ontstaan. Ook de oudere groepen gaan volop aan de slag.

Tegelijkertijd kregen de kinderen informatie over het inzamelen van lege flessen. Daarmee hopen ze weer geld in te zamelen waarmee ze de lege boekenkast kunnen vullen. Ook mogen de kinderen thuis een kijkdoos maken over het thema ‘Weet je?’ en dat leidt uiteindelijk tot een mooie tentoonstelling op school. De komende weken komen er ook nog gast-voorlezers.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500