Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK’ers zwemmen persoonlijke records uit de boeken

Geplaatst op: 11 oktober 2015

De Eerste Kolk heeft een drukke zaterdag achter de rug: Boni-actie, MinorenCircuit deel  in Genemuiden en de Swimkickwedstrijd in Steenwijk.

Zwemvereniging De Eerste Kolk is dit jaar ingeloot om mee te doen aan de Boni Jeugd sponsor clubactie. Op 10 oktober waren een flink aantal clubleden in de Boni actief om de vereniging te vertegenwoordigen en natuurlijk om muntjes naar de gewenste bus te dirigeren. De Boni-actie duurt nog tot 24 november.

Laat in de middag was ’t tijd voor de wedstrijden.

Bij de Swimkick in Steenwijk kwamen zes zwemmers aan de start. Hendrik Aalt de Jager ging met een bronzen medaille naar huis en Lotte Bakker tekende voor de grootste verbetering van haar PR: 25 meter rugslag in 36.26 sec. Allebei van harte gefeliciteerd! En natuurlijk zijn we ook enorm trots op de andere zwemmers die super hun best deden (Daphne, Herniek, Nineke en Lars).In totaal zijn er 5 PR‘s gezwommen.

In Genemuiden kwamen ondertussen 14 zwemmers aan de start, die tezamen goed waren voor twee gouden (Isa Koobs), twee zilveren (Lennard Beens en Jirsca van Dalfsen) en drie bronzen medailles (Arie de Jager en Laurens van der Pligt).  In Genemuiden werden 22 persoonlijke records neergezet, met de grootste verbetering van Isa Koobs: 100 meter schoolslag in 2.07.29.  Anouk Bosman zwom voor haar leeftijdscategorie op de 100 mtr. rugslag een nieuw clubrecord in een tijd van 1.35.13.

Wat weer opvalt, is dat de DEK-zwemmers nauwelijks gediskwalificeerd worden: een compliment aan de trainers die zeker bij de jonge zwemmers heel secuur zijn op de techniek-training.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500