Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugddrumband presteert knap

Geplaatst op: 11 oktober 2015

Na het grote succes vorig jaar op het marsfestival in Vroomshoop durfde de jeugddrumband van Hasselts Fanfare de stap te maken om deel te nemen aan een marsconcours. Zo reisden de jongens en meiden, na een voorbereiding van ruim een jaar, afgelopen zaterdag 10 oktober af naar Franeker, waar onder de strenge reglementering van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) dertien korpsen werden beoordeeld door een vakkundige jury. Beoordeeld werd op muziek, performance en marcheren. Acht korpsen schreven in voor de show afdeling en vijf voor de afdeling marching & show.

In deze laatste groep ook de jeugddrumband van Hasselts Fanfare. Deze slagwerkers kwamen uit in de tweede divisie, het op een na hoogste niveau(!), en brachten al marcherend een tweetal marsen ten gehore, te weten The Groove en Never the same shuffle. Een heel mooi optreden, waarbij naast een goed stuk muziek keurig in strakke lijnen werd gemarcheerd. Instructrice Henrike Palland en Erik Schuring, de verantwoordelijke voor de excercitie, waren dan ook dik tevreden over hetgeen hun meiden en jongens neerzetten. De groep kreeg voor deze fraaie performance van de jury maar liefst 80 punten, een mooie eerste prijs!!

Een beloning voor een lange periode van intensieve voorbereiding. Een deel van de jeugddrumbandleden is overigens ook al toegetreden tot de A-drumband en zal vanaf dinsdagavond weer volop aan de bak moeten in de repetities voor het concours waaraan deelgenomen gaat worden op 7 november te Schiedam. ‘Een topniveau behalen is een hele kunst, maar dit niveau vasthouden misschien nog wel grotere!’, aldus Palland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500