Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minne Veldman in Kampen

Geplaatst op: 12 oktober 2015

Op zaterdag 17 oktober 2015 geeft de bekende organist Minne Veldman uit Urk  zijn jaarlijkse orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Vanaf 20.00 uur start hij met een twee uur durend afwisselend programma, met bespeling van de beide orgels in de Bovenkerk, samenzang, halverwege een pauze en de presentatie van een nieuwe cd en nieuwe bladmuziek voor orgel.

De nieuwe cd (het tweede deel in een serie) is het resultaat van de samenzangmiddag die in april van dit jaar in de Bovenkerk is gehouden. Enkele honderden zeer enthousiaste zangers en zangeressen werden toen op het Hinsz-orgel begeleid door Minne Veldman bij het zingen van bekende psalmen en gezangen. Enkele liederen van deze cd worden tijdens het concert in de Bovenkerk gespeeld en gezongen. Voor organisten zijn verschillende voorspelen van deze en eerdere samenzang-cd’s als bladmuziek uitgegeven. De cd en bladmuziek zijn op 17 oktober voor het eerst te koop.

Het concertprogramma vermeldt muziek van Bach (de monumentale Passacaglia), Mendelssohn (de virtuoze Variations Sérieuses), Asma (Psalm 42), Galletti, Guilmant en Reuchsel en wordt afgesloten met een eigen koraalfinale van de organist. Halverwege het programma speelt Veldman op het koororgel drie werken van Mathias, Krebs en Willscher (het vrolijke “My Beethoven”). Er staat weer een groot videoscherm opgesteld, waarop bezoekers in de kerk kunnen zien hoe de organist en zijn registranten aan het werk zijn op het Hinsz-orgel. Vooraf geeft Veldman een korte mondelinge toelichting op het programma.

 

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 (beneden 16 jaar geldt gratis toegang). Wie reserveert via www.orgelconcertenminneveldman.nl krijgt € 2,50 korting. Ook is deze website goed voor alle informatie over dit concert, waaronder een uitgebreid voorproefje in beeld en geluid, en een volledig overzicht van het programma.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500