Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Enthousiaste peuters op de pont

Geplaatst op: 14 oktober 2015

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Een uitbundige drukte op de pont woensdagmorgen. De leerlingetjes van peuterspeelzaal ‘Benjamin’, maakten samen met hun moeder (en vader in sommige gevallen) een overtocht. Het vormde de afsluiting van het thema ‘vervoer’, waarover de kinderen de afgelopen weken werkten.

“Dit is iets typisch Gaellemunigers”, vertelt juf Gerredien Melis. “De pont is echt uniek”, vult Marianne van Dalfsen, ook juf, aan. De kinderen keken er dan ook echt naar uit. “Al weken zijn ze ‘hieperdepiep’”, lacht Melis.

Veel enthousiaste kindergezichtjes waren dan ook te zien op de pont. Bij het opengaan van de slagboom renden enkelen meteen naar Zwartsluis toe: ‘Vrijheid!’ Die was echter van korte duur: ‘terugkomen, we gaan weer’.

Om dit voor elkaar te krijgen was niet veel nodig. “Benno Blokzijl (de pontschipper, red.) is mijn buurman”, vertelt juf Marianne van den Belt. “Toen hij kwam vertellen over zijn nieuwe baan bij de pont, hebben we meteen afgesproken dat we een keer met hem mee mochten.”

Voor de kinderen een geweldige afsluiting van het thema, waar ze erg druk mee waren. “We hebben het lokaal helemaal ingericht, een stoplicht gemaakt en ook veel gezongen over vervoer”, zegt Melis, Één van de opa’s, die ook mee mocht, omschrijft de pont als een ‘topattractie’.

Voor herhaling vatbaar: “Als we weer over vervoer gaan werken, gaan we dit zeker nog een keer doen.” En wie zijn of haar kind dan ook mee wil laten gaan: aanmelden voor de peuterspeelzaal kan via g.melis@kdc-zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500