Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen uitbreiding Zevenhont

Geplaatst op: 16 oktober 2015

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland ziet voorlopig af van uitbreiding van bedrijventerrein Zevenhont in Genemuiden. Op dit moment kan de uitbreidingsbehoefte op het huidige bedrijventerrein worden opgevangen.

In de afgelopen jaren heeft het college gesproken met diverse ondernemers en de Ondernemers Kring Genemuiden (OKG) over de behoefte aan nieuw bedrijventerrein. Ook zijn er berekeningen gemaakt over de haalbaarheid van een uitbreiding in oostelijke richting van Zevenhont. Wethouder Arie Speksnijder namens het college van burgmeester en wethouders: “Uit recente gesprekken is gebleken dat op dit moment de behoefte toch niet zodanig is dat een uitbreiding nodig is. Op het huidige bedrijventerrein is voorlopig nog voldoende ruimte om uit te breiden en te schuiven. Dit wil niet zeggen dat de uitbreiding van het bedrijventerrein Zevenhont helemaal van de baan is. In 2016 wordt een nieuwe Bedrijventerreinvisie opgesteld. In dat kader kijken we naar de mogelijkheden voor uitbreiding in de toekomst en onderzoeken we eventuele alternatieve bestemmingen van een deel van de gronden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500