Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biestemerkeumpien vol tradities

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Foto's Erik Eenkhoorn

Traditionele drukte op het Havenplein tijdens biestemerkeumpien. Langzaam nemen de ‘stappers’ de plaats in van de gezinnen met kinderen die nog even in de botsautootjes of de kindermolen willen. Genemuiden is klaar voor de biestemerk en de liefhebbers voor de nacht.

Een ritje in de botauto’s was er maandagavond een van het dure soort. Een bestuurder zat nog niet of de bel klonk alweer voor de volgende ronde. Gelukkig hebben de meest jongeren de zak vol met munten, zodat een volgend ritje niet lang hoeft te duren. Een enkeling krijgt dat ding maar niet in het daartoe bestemde gleufje in de auto. “Doordrukken”, klinkt het dan vanuit de commentaarpositie. Je zult er maar staan in die chaos van autootjes.

Rond half negen was het voor het eerst dit seizoen ‘topdrukte’ op de Kaai. Het weer was ook prima. Wellicht een goede voorbode voor morgen. Een ding is zeker: zo slecht als vorig jaar wordt het weer dit keer zeker niet.

Genemuiden Actueel brengt morgen veel verhalen vanaf de Biestemerk. Wij wensen iedereen een goede dag en eerst nacht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500