Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het is druk op de markt

Geplaatst op: 20 oktober 2015

Topdrukte op de Biestemerk. Al voor de middag stromen de bezoekers massaal toe naar Genemuiden. Alsof ze de verregende editie van 2014 moeten inhalen. Voetje voor voetje, over de koppen lopen, dat soort werk. Hoewel er minder kramen dan vorig jaar schijnen te zijn door een aantal afmeldingen, is het aanbod aan kramen groot.

Peter Leenhouts staat met zijn kraam bij de Readshop. Hij verkoopt bijbelse dagboekjes en christelijke kinderboeken. De eerste lopen ’s ochtends beter dan de tweede. “Maar je kunt er niets van zeggen, dat kan zo weer omdraaien”, zegt de bode van ’t Olde Staduus. Hij staat voor het tweede jaar op de Biestemerk. “Mart Kruider deed dit in het verleden jarenlang. Na zijn overlijden hebben we het een jaar niet gedaan. Vorig jaar hadden we een wat ongelukkige positie, maar nu staan we ideaal”, vindt Leenhouts, die de dagboekjes voor slechts 2,50 euro verkoopt.

Verderop staat Blokker Genemuiden. “Wij staan elk jaar op de markt met speelgoed. Dit jaar hebben we onder meer mooie acties met Duplo”, zegt Arianne van der Vinne. En wie denkt dat de winkel nu gesloten is, heeft het mis. “Daar wordt het na de middag juist druk. Mensen gaan eerst naar de markt en gaan daarna naar de winkel. Ook daar komen ze nu voor het speelgoed.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500