Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor Bartimeus

Geplaatst op: 24 oktober 2015

Als je (bijna) niets kunt zien, heeft dat ingrijpende gevolgen. Informatie opzoeken op internet, reizen met de trein of de weg vinden in een gebouw: voor mensen met een visuele beperking is dit zonder steun of hulpmiddelen echt een probleem.

Waarom een collecte?

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt zet zich in voor blinde en slechtziende mensen. Om geld in te zamelen houden wij jaarlijks een landelijke huis-aan-huiscollecte. Dit jaar is de collecte in Genemuiden van 26 t/m 31 oktober. De opbrengst besteden we aan projecten voor blinde en slechtziende kinderen. U kunt denken aan onderzoek naar erfelijke oorzaken van oogaandoeningen, aangepast lesmateriaal of slimme hulpmiddelen.

Onze ambassadeur, tv-presentator Bert van Leeuwen: “Zij hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

Jaar met een gouden randje

In 2015 maakt Bartiméus Sonneheerdt zich al 100 jaar sterk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Een extra reden om er een mooie collecte van te maken, we zien u graag aan de deur!

Meer informatie: steunBartimeus.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500