Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PSV (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 24 oktober 2015

Ik kijk net naar Studio Sport. Twente-PSV kwam voorbij. Guardado maakte nogal wat foutjes. En laten we wel zijn: die heeft ook alleen maar bij Valencia en op een WK gespeeld. Net als Moreno overigens. En dan heb je eigenlijk de beste spelers van PSV wel gehad. Zeker nu Willems geblesseerd is. Ja, Luuk de Jong kan ook wel wat. Maar die zat een paar jaar terug al in de zak bij Freek van den Berg. Dan moeten Maties of Van de Kooy dat ook wel kunnen, lijkt mij. Zeker met zijn tweeën. En wat kan er dan verder nog gebeuren eigenlijk?

Langzamerhand begint het toch te kriebelen. Dinsdag gaan meer dan vijftienhonderd Genemuiden naar Eindhoven. De eerste bussen vertrekken om 12.30 uur, de laatsten volgen twee uur later. Dan moet zelfs Wim Kieft Sportclub Genemuiden kennen. Onlangs zei hij in Hotel Zwartewater dat hij nog nooit van de club had gehoord. Als was dat wel voordat de groen-witten ADO Den Haag de stuipen op het lijf joegen. Henk Fraser schijnt er nog steeds slecht van te slapen.

En dan moet het tegen PSV ook kunnen, hoor je links en rechts. PSV heeft ook geen grote ploeg meer. Geen Romario, Ronaldo of Nilis, die vermoedelijk in hun eentje nog met 5-0 van Sportclub hadden gewonnen. Ook geen broertjes Van der Kerkhof, of Willy van der Kuylen. Geen Wim Kieft, Rene Eijkelkamp of Ruud van Nistelrooy. Tegenwoordig moeten onder meer Brenet, Zoet en Hendrikx het doen. Geen spelers waarvan je badend in het zweet wakker wordt.

Wat allemaal niet wil zeggen dat het dinsdag na een kwartier niet 4-0 kan zijn. Dat bleek een paar jaar terug al bij AZ 2. En dan kan een wedstrijd lang duren. Om over de terugreis maar niet te beginnen. Voordat je dan eens bij Arnhem bent. Maar wellicht kan Anne van der Kolk nog meer meters maken dan tegen ADO, gooit Maties er nog meer tackles uit en pakt Albert Flier wederom elke bal in een straal van vijf kilometer klemvast. Ik zie Philip Cocu al zwaar aangeslagen de persruimte binnen stappen. “Het was vandaag niet goed…”, zijn de eerste woorden van de coach.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500