25 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub gaat ten onder in Eindhoven

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Foto's Pieter Polman en Erik Eenkhoorn

Sportclub verloor dinsdag met 6-0 van PSV. Desondanks kan de ploeg terugkijken op een goede wedstrijd. Een uur lang bleef Genemuiden in het spoor en in de fase voor en na rust konden vooral Korf en Lip ook wat speldenprikken uitdelen. Serieus prikken was er echter niet bij.

De Jong opende na acht minuten de score uit een corner. Hij torende boven de Sportclub-verdedigers uit en kopte hoog in de bovenhoek winnen. PSV was daarna sterker, maar liep niet over Genemuiden heen. Na een kwartier kreeg Locadia een kans, maar Van der Kooy verdedigde sterk. Vijf minuten schoot dezelfde spits over. Na 25 minuten mikte Propper met het hoofd naast. Even later kon Flier ingrijpen voordat Locadia kon binnen schieten.
Het eerste schot op goal van Genemuiden was na 29 minuten van Korf. Daarna was er een fase met weinig gebeurtenissen, waarna De Jong in de 36e minuut eigenlijk had moeten scoren. De spits schoot een rebound naast. Kort daarop moest Flier weer in actie komen. Hij redde stijlvol.
Na 39 minuten kreeg Lip een kans en leek het er in het stadion verdacht veel op dat een PSV-verdediger met de hand redde. Na afloop bleek dat toch niet het geval. Aan de andere kant kon De Jong weer niet de trekker overhalen. Na een fraaie aanval van Genemuiden miste Lip vlak voor rust voor doelman Pasveer. Dat was achteraf de beste kans voor Genemuiden.
De tweede helft begon met een gele kaart voor Martijn Jansen. Die maakte een rugbyovertreding nadat hij zelf geen vrije trap mee kreeg. Korf soleerde vervolgens en dwong Pasveer tot een corner. Even later deed hij hetzelfde, waarna Sportclub uit een scrimmage niet kon scoren. Genemuiden leek in een beter resultaat te gaan geloven, maar kreeg juist in deze fase het deksel op de neus.
PSV besliste vervolgens na een uur het duel via Pereiro, Propper en Moreno. Riemens en Visscher kwamen daarna in de ploeg voor Martijn Jansen en Patrick Lip. Ook van der Velden mocht nog meedoen, hij verving Van der Kolk. Pereiro scoorde in de slotfase nog de fraaie 6-0.