Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn wint in Heerenveen

Geplaatst op: 31 oktober 2015

Dames 1 van Ruutvoorn won zaterdag met 1-3 in en van Heerenveen. Het team uit Genemuiden verloor de eerste set, maar pakte er daarna drie op een rij.
De overwinning van vorige week lijkt naar meer gesmaakt te hebben. De derde uitwedstrijd op rij werd afgelopen zaterdag gespeeld in sportstad Heerenveen. OPM was de tegenstander en deze keek in de eerste set na een aantal ketsers al snel tegen een 5-0 achterstand aan. De pass aan Genemuider zijde was daarna echter niet veel beter. Hierdoor konden de aanvallers niet lekker in stelling gebracht worden. Lag de pass iets beter dan wist Marlon Verhage er op de midden wel raad mee.
Aan het eind van de eerste set was het toch OPM die aan het langste eind trok, met 25-20 was hun eerste punt binnen.
De tweede set was de uitslag hetzelfde alleen dan in het voordeel van Ruutvoorn. Door een betere pass en meer servesdruk was dit het geval. In de derde set werd het 25-22, maar doordat Ruutvoorn vanaf de helft van de set steeds 3 a 4 punten voorsprong wist te behouden voelde het niet penibel aan.
De vierde set was meer een thriller. OPM wisselde aanvallend goed af, maar Ruutvoorn knokte ervoor om OPM niet te ver uit te laten lopen. Op het eind van de set leek dit echter te mislukken. Met een sterke servesserie was het OPM die doorstootte naar 23 punten, zo langszij kwam en daarna als eerste op setpoint stond. Ruutvoorn speelde echter koelbloedig de sideout en zo werd het 24-24. Met twee goede serves en een afmaker op de midden was het tijd voor een vreugdedansje.
De vier behaalde punten bezorgen Ruutvoorn een 7e plek.
Aanstaande zaterdag wordt er weer thuis gespeeld in de Overtoom. Om 17:00 tegen koploper VC Zwolle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500