Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers zijn het seizoen begonnen

Geplaatst op: 31 oktober 2015

Van 29 t/m 31 oktober begonnen enkele leden van de Zwartewaterfokkers aan hun tentoonstellingsseizoen en zij deden dit niet onverdienstelijk. Johan Barneveld ging richting de Veluwe en streek neer op de Veluwepoortshow in Putten met in zijn kofferbak 4 van zijn Toulouse ganzen. Op deze show waren 793 dieren ingezonden en de dieren van Johan behaalden 3x het ZG predikaat en 1 maal F waarmee dit dier de titel kreeg fraaiste Toulouse gans van de show.
Op de Veluwe zijn bij voorbaat veel hoenders en dwerghoenders bijeen gebracht en vader en zoon Johan en Jan van Dijk waren hier met hun wyandotte krielen aanwezig al hun dieren behaalden het predikaat G. Ook dichter bij huis werd een show georganiseerd n.l. de Wiedenshow te Vollenhove en hier waren meer leden van de Zwartewaterfokkers met hun dieren naar toe gereisd. Deze show werd bezocht door 385 dieren, jeugdlid Willard Riezebos showde hier zijn mooie wener konijnen in de moeilijke haaskleur maar behaalde toch maar mooi 2x ZG en 1x F. Jeugdlid Wouter van Dijk zijn alaska konijnen noteerden1x G 2x ZG en 1x F en het derde jeugdlid dat hier aanwezig was met zijn klein zilvers was Lars van Dijk en zijn dieren kwamen met 1x ZG en 2x F predikaten huiswaarts en hij showde de mooiste klein zilver van de tentoonstelling.
Zijn opa Siem Kolk was ook aanwezig en zijn klein zilvers kwamen met 2x G 3x ZG en 1x F thuis. Ook had hij hier zijn hollanders in 3 kleurslagen ingestuurd waarbij de zwarte het tot ZG zijn oranje het tot F en zijn driekleur hollanders met 3x ZG door de keurmeester werden bekroond. Henk Spijkerman had enkele van zijn tan konijnen ingezonden en deze kwamen met 1x G 3x ZG en 1x F het Zwartewater over. Ook Bert Westhuis had enkele van zijn dieren naar zijn geboortestreek gebracht n.l. kleurdwerg konijntjes in twee kleurslagen zijn rex dalmatiener behaalde ZG en zijn haaskleurige dieren waren goed voor 2x ZG en 1x F. Bij de dwerghoenders de hollandse krielen van Harm Bruins resultaat 4x ZG en 3x F en de hen in de kleurslag patrijs werd uitgeroepen tot mooiste dwerghoender van de show. Dick Nijland had enkele sabelpoten in drie kleuren in de kooien zitten met 7x ZG en 1x F kwamen ze goed voor de dag. Vader Johan en zoon Jan van Dijk kunnen op twee plaatsen tegelijk zijn want ook hier had men wyandotte krielen ondergebracht en 4x ZG was hun prestatie. Tot slot nog enkele sierduiven van voorzitter Karst Visscher zijn show racers 1x 92, 2x 93 1x 94 en 1x 95 pt en de oud hollandse meeuwen 2x 93 2x 94 2x 95 en 1x 96 pt waren hun beoordelingen. Hopelijk gooit geen vogelgriep het showseizoen in de war en hopen u de Zwartewaterfokkers van 3 t/m 5 december te mogen begroeten in d’Overtoom te Genemuiden waar men dan hun jaarlijkse kleindierenshow hoopt onder te brengen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500