Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Periodetitel voor de Chouffies

Geplaatst op: 1 november 2015

Afgelopen zaterdag grepen de Chouffies de eerste periode van de competitie nadat er uit bij VHK 2 met 1-3 werd gewonnen. Een periode zegt niet zoveel, het enige wat je er aan hebt is dat het hoofdbestuur traditioneel een kratje pils in doet na de training. Gelukkig heeft het nieuwe bestuur van Geallemuun een koopje, want zoals vaker gememoreerd “trainen is voor talentlozen” dus zijn de kabouters door de weeks ook niet actief op de groene velden. Echter wat dat kratje pils betreft, aanstaande zaterdag, uurtje of half 3 in een nader te bepalen kleedkamer zou niet verkeerd zijn.

De wedstrijd dan van afgelopen zaterdag, hier kunnen we heel kort over zijn. Hij werd in winst omgezet, en het niveau was dusdanig laag dat besloten is om hier geen worden meer aan vuil te maken. Laat wel duidelijk zijn, op de plaatselijke akker in “Klooster” was voetbal eigenlijk niet mogelijk, en het is een wonder dat er geen blessures uit voort zijn gekomen. 1-3 winst dus, goals Bollinho en twee maal Thomassi.

Natuurlijk moet een periode wel gevierd worden, en de kabouters deden dit s’avonds met man en macht in de kantine op Campie Weteros, waar Sportclub het 85-jarig bestaan vierde. Natuurlijk was het een prettige bijkomstigheid dat het vlaggenschip van de vereniging de punten over de streep trok, maar het kan pas echt feest zijn als de Chouffies iets te vieren hebben, en dat bleek. Camp Weteros bulderde ouderwets op zijn grondvesten toen de Kabouterdans en de La Chouffe Hymne werden gedraaid. Het was een gekkenhuis, en aan het eind van de avond zocht ook menig kabouter moe maar zeer voldaan zijn paddestoel op.

En dan volgende week. Volgende week staat de onvervalste kraker op het programma, de nummers 1 en 2 van de competitie, de strijd der titanen, de Chouffies tegen de Weide 3. Een absolute kraker, beide teams zijn in staat om aantrekkelijk voetbal te spelen, en aanstaande zaterdag is voor beiden de eerste onderlinge krachtmeting. Het spektakelstuk begint om half 1 op the Grave Yard van Camp Weteros. Blijven de Chouffies maar winnen? Tot volgende week.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500