Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel ereplaatsen voor DEK-zwemmers

Geplaatst op: 1 november 2015

Zaterdag 31 oktober zwom De Eerste Kolk deel 2 van de Regio C-competitie. Verschillende verenigingen uit Regio Oost gaan samen per poule een Competitie aan. DEK zwemt in afdeling C, poule 6 en heeft 5 van deze wedstrijden op de agenda staan. Er is een promotie/degradatie aan verbonden. In het bad ontmoeten we de verenigingen: Hattoheim uit Hattem, De nieuwe slag uit Staphorst, Hokseberg uit ’t Harde en De Houtrib uit Lelystad.

Omdat het niet mogelijk is iedereen te noemen hier een paar highlights: er kwamen 39 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 44 persoonlijke records. De grootste verbetering (137%) was voor Ellyne Voorhorst op de 100 meter vrije slag. Ruben Beens zette een Clubrecord op de 200 meter wisselslag met 2.28.01. Jorgen Gerritsen wist 2 clubrecords te verbeteren. de 100 mtr. vrije slag in 59.45 en de 50 mtr. schoolslag in 34.73. Marianne Naberman wist het clubrecord op de 200 mtr. wisselslag te verbeteren met een tijd van 2.49.00.

De heren van DEK eindigden in de estafette 100 meter wisselslag op een eerste plaats. Op de individuele nummers zwom DEK 15 maal naar een eerste plaats, 16 maal naar een twee en 4 maal naar een derde plaats. De meeste zwemmers kwamen uit op twee nummers en daarbij lukte het Robin van den Berg, Herniek van Dalfsen, Jorgen Gerritsen, Hendrik Aalt de Jager, Isa Koobs, Thon Naberman, Richard Ruijg en Naomi van der Sluis om op beide nummers een PR te zwemmen. Lisanne Kanis kwam op 3 nummers uit en zwom op alle drie een PR.

In de pauze werd vrijwilliger Hadewig Curfs vanwege haar 17e verjaardag toegezongen.

De totale uitslag en de foto’s van de wedstrijd zijn allemaal te zien op www.dekgenemuiden.com.

De volgende wedstrijd staat gepland op 7 november in Emmeloord: de Schuringa Trofee

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500