Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank Zwartewaterland is voedselveilig

Geplaatst op: 4 november 2015

De Voedselbank Zwartewaterland heeft op 9 oktober jl. het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ van Sensz B.V. ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt zodra de Voedselbank voldoet aan het ‘Handboek Voedselveiligheid’ welke de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft opgesteld. Dit handboek is gebaseerd op de CBL-Hygiënecode en info blad 76 van de NVWA.

Voedselbank Zwartewaterland voorziet haar cliënten elke twee weken van een voedselpakket. Het is van belang dat de levensmiddelen in deze pakketten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en dat er gewerkt wordt via hygiëne- en reinigingingsregels. Deze wet- en regelgeving is getoetst door Sensz B.V., gespecialiseerd in de naleving van voedselveiligheid. Op basis van genoemde voorschriften, werkmethodes en het opgestelde handboek en van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Sensz de locatie bezocht, geïnspecteerd en goed bevonden.

Het team vrijwilligers van de Voedselbank werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werken en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen. Na afloop van de audit heeft de Voedselbank een rapportage ontvangen waarin de score is vermeld en de eventuele verbeterpunten zijn opgenomen.

De audit heeft uitgewezen dat de Voedselbank Zwartewaterland in ruime mate voldoet aan de gestelde eisen en daarmee bewijst de voedselveiligheid zeer serieus te nemen.

Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk wat is verricht en vormt een aanmoediging om haar werkwijze voort te zetten en te verbeteren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500