Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub onderuit bij koploper Harkemase Boys

Geplaatst op: 7 november 2015

Sportclub worstelt en komt niet boven. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden deed zaterdag zeer slechte zaken in Friesland. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof ging zaterdag met 5-2 onderuit bij koploper Harkemase Boys. En daarmee is de achterstand na negen wedstrijden opgelopen tot elf punten.
Wedstrijden tussen Harkemase Boys en Sportclub Genemuiden zijn vaak spectaculair en doelpuntrijk. Zeker dat laatste was zaterdag opnieuw het geval.
Genemuiden kwam redelijk uit de startblokken in een wedstrijd die moeizaam op gang kwam. Genemuiden kreeg wat kansen, maar de teruggekeerde Schokker was aan de andere kant ook gevaarlijk. De beste kans was na 22 minuten voor Martijn Jansen.
Nadat de doelman die inzet blokte, werd er aan de andere kant gescoord. Schokker zette Dijk aan het werk en die haalde de trekker over. Even later moest Artien de wedstrijd verlaten. Ook zijn vaste partner in het centrum Van der Kooij en Patrick Lip bleven overigens aan de kant. Direct na de wissel was het opnieuw Dijk die de wedstrijd leek te beslissen. Genemuiden kon toch in de wedstrijd blijven. Vlak voor rust wees de scheidsrechter naar de stip en Erik Rotman benutte dat buitenkansje.
Na rust zette Genemuiden aan en kreeg ook kansen via onder meer Korf en Jansen. Die laatste wist na een uur inderdaad het net te vinden zodat er weer 2-2 op het scorebord stond. Genemuiden leek door te drukken, maar kreeg toch het deksel op de neus. Invaller Smits zette voor en Stelpstra kopte bij de eerste paal de 3-2 binnen.
Daarna kregen beide ploegen kansen, maar het was uiteindelijk good old Oebele Schokker met de 4-2. En Stelpstra maakte in blessuretijd nog de 5-2. Opnieuw een veel te grote nederlaag voor Genemuiden.

Van Harkemase Boys ontvingen we een samenvatting:

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500