29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Dames Ruutvoorn pakken overwinning

Geplaatst op: 14 november 2015

Afgelopen vrijdagavond reisde Ruutvoorn in stormachtig weer af naar het verre Workum. Daar aangekomen werd de wedstrijd tegen SVW fel begonnen. Ruutvoorn scoorde goed met sterke serves, maar aan net duurde het te lang voordat de dames aan scoren toe kwamen. Workum wist aanvallend makkelijker te scoren en dacht met 24-18 de set wel binnen te hebben. Ruutvoorn speelde echter de side-out en daarna wist Suzanne Boschman met druk goed te blijven serveren tot de set afgelopen was, 24-26.
Gesterkt door deze opleving werd de tweede set begonnen, maar niet alleen deze set maar ook de derde set kwam Ruutvoorn te kort. Blokkerend kwam Ruutvoorn er niet aan te pas en aan het net bleef het te lief. Zo was het SVW dat de vierde set inging met een 2-1 voorsprong.
In deze vierde set wist Ruutvoorn zich vooral aanvallend te herpakken. Er werd met meer power geslagen en minder tactisch gespeeld. Workum kreeg het lastig en vooral toen de servesdruk nog wat omhoog ging, kon Workum niet anders dan achterblijven. De vierde en vijfde set gingen naar Ruutvoorn met 25-19 en 15-9. Alita Bakker speelde deze twee sets in zijn geheel. Zij is weer terug na een vervelende hamstringblessure.
Na een meer dan 2 uur durende wedstrijd kon er dus toch geproost worden op een overwinning.
Aankomende zaterdag speelt Ruutvoorn thuis tegen Reva uit Gorredijk. 17:00 aanvang wedstrijd.