Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestig bezoekers voor documentaire

Geplaatst op: 14 november 2015

De documentaire “Houdt God van Vrouwen” bracht vrijdag ongeveer zestig bezoekers naar het Tapijtmuseum. De documentaire, die inmiddels door meer dan 1,3 miljoen personen is bekeken, zorgde voor een zeer indrukwekkende en interessante avond.
De film werd vooraf ingeleid door de regisseur Emile van Rouveroy van Nieuwaal, die eerder de documentaires “ Staphorst in tegenlicht” en “Rijssens stille oorlog” maakte en met deze derde documentaire een drieluik rond de orthodox gereformeerde gezindte in Nederland, afsloot.
Daarna begon de documentaire van 60 minuten, waarbij de aanwezigen stil en vol aandacht werden meegenomen in de strijd van de hoofdrolspeelster Hilligje Kok- Bisschop. Een heel persoonlijk document over een vrouw die op zoek is naar een volwaardige plaats in kerk en samenleving. Daarbij werd een indringend beeld geschetst van een heel persoonlijke zoektocht.
Na afloop werden vragen en opmerkingen vanuit het publiek door zowel Emile als Hilligje beantwoord, waarna er nog een uurtje onderling over werd nagepraat.
Al met al was deze avond zeer succesvol en voor herhaling vatbaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500