Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoog water, waterschap alert

Geplaatst op: 17 november 2015

De voorspelde weersituatie leidt de komende 24 uur tot verhoogde waterstanden (als gevolg van storm) langs de Kampereilanden. Het Waterschap Groot Salland is alert en houdt de weersverwachting nauwlettend in de gaten. Momenteel ervaart het waterschap geen problemen, maar het treft al wel voorzorgsmaatregelen voor het geval het water stijgt tot kritieke hoogte.

Zo worden bewoners van de Kampereilanden op de hoogte gehouden en heeft de KEI-Brigade een aankondiging ontvangen om stand by te staan. Ook zijn de zandzakkendepots gereed gemaakt. Zoals gewoonlijk bij dit soort weersituaties worden de dijken en waterpeilen extra goed in de gaten gehouden.

De Kampereilanden is een relatief kwetsbaar gebied voor overstromingen. Daarom krijgt de waterveiligheid er de komende jaren een grote impuls. De provincie Overijssel en het Waterschap Groot Salland gaan een zogeheten ‘robuuste dijk’ aanleggen om de buitenpolders te beschermen. De kans dat deze dijk bezwijkt is zeer klein. Eind 2018 moet deze nieuwe dijk klaar zijn. Tot die tijd treft het waterschap andere maatregelen als de waterstanden daar om vragen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500