Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Rein heeft tien jaar passie voor schoenen

Geplaatst op: 19 november 2015

Tien jaar geleden opende Jan Rein van Rees zijn schoenenzaak aan de Langestraat. Dat jubileum vierde hij min of meer met een verbouwing. De winkel is nu warmer, gezelliger en sfeervoller en het assortiment is uitgebreid met veel accessoires. “Mijn passie voor mooie schoenen is natuurlijk gebleven”, aldus de jubilerende ondernemer, die sinds augustus de winkel runt met zijn echtgenote.

Kleding en schoenen hadden altijd al zijn interesse. Hij liep er al jong bij als een ‘net heertje’. Nadat hij op latere leeftijd een managementopleiding volgde, kwam hij ook zakelijk uit bij zijn passie. “Ik heb mijn ervaring opgedaan bij andere schoenenwinkels. Toen kwam onze huidige winkel vrij en besloot ik de stap te wagen. En daar heb ik nog geen moment spijt van. Ik vind het prachtig om met schoenen bezig te zijn. Twee keer per jaar gaan mijn vrouw en ik naar Italië en ook doen we zaken met België en Duitsland. Ik vind het heel belangrijk om zelf de schoenen uit te zoeken. Daarmee onderscheiden wij ons ook van collega’s”, vertelt Jan Rein.

Dat doet hij achter in de prachtig verbouwde schoenenzaak. Daar is nu een soort keukendeel ontstaan met ruime gelegenheid voor een kopje koffie, een delicatesse of op vrijdagavond zelfs een wijntje. “Ik heb 27 jaar in de bekende kledingzaak Kuijt op de Veluwe gewerkt. ‘Klanten verwennen’ leerden we daar altijd. In Genemuiden krijgen we klanten uit een hele brede regio , tot zelfs Utrecht en Zeeland aan toe. Die maken er een dagje uit van en die mensen moet je natuurlijk goed verzorgen met een lekker broodje”, vertelt Herma van Rees.

Zij heeft een eigen stempel op de zaak van Jan Rein gedrukt. “Wij hebben ons assortiment flink uitgebreid. Mensen kunnen nu ook terecht voor bijvoorbeeld stola’s, riemen, handschoenen en cadeauartikelen. Heel leuk en bijzonder is ook dat wij straks het kindermerk Eli verkopen. Die vind je nu nog maar op één plek in Nederland. Zelfs het Spaanse koninklijk huis draagt deze schoenen, terwijl ze toch heel betaalbaar zijn.”

“En aan de andere kant richten we ons ook meer op bijvoorbeeld steunzolen. Mensen met zogenaamde ‘moeilijke voeten’ kunnen prima bij ons terecht. Voor goede schoenen die toch niet oubollig zijn. Zelfs voor diabeten hebben wij speciale schoenen. Dat maatwerk vind ik sowieso belangrijk. Daarom hou ik niet van webshops. Ik wil de breedte van de voeten weten voordat ik mensen adviseer over schoenen. Kleine details zijn heel belangrijk. En daarmee vormen wij meteen het verschil met de grote ketens. Afwerkingen zijn bij ons net wat anders. Wij kiezen voor mooie schoenen gemaakt van de beste materialen. Veel kalfsleer dus.”

Jan Rein en Herma zoeken zelf de schoenen uit tijdens de buitenlandse beurzen. “Milaan is een hele belangrijke stad voor onze branche. Als ik daar een beurs bezoek, ga ik ook altijd de stad in. Kijken wat de mode is in Italië en nadenken of die schoenen ook geschikt zijn voor Nederland. Dat is prachtig om te doen. En dan kom ik terug met bijzondere schoenen die je niet overal op internet vindt. Zelf heb ik een voorliefde voor klassieke modellen, maar natuurlijk vind je bij ons ook andere schoenen, zoals Uggs.”

Tijdens deze jubileumweek heeft Jan Rein een actie met Van Mij Voor Jou en Jacqueline schoen- Beenmode. Die openden tien jaar terug op hetzelfde moment een winkel. Wie een sticker haalt bij alle drie winkels maakt kans op fraaie prijzen. Inleveren kan nog tot en met zaterdag.
_MG_6303

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500