Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo maakt zich op voor kerstperiode

Geplaatst op: 19 november 2015

Donkere dagen voor kerstmis, is een veel gehoorde uitdrukking. In de lofzang van Simeon wordt gesproken over een Licht zo groot zo schoon en ook Lukas 2:32 verteld over “het Licht om de heidenen te verlichten”. Zoals Simeon zijn lofzang zong zo zingen velen ook nu nog deze zang en andere Kerstliederen die spreken over de verwachting en de komst van Christus in de kribbe in een stal Bethlehem.
Advent en Kerst is dan ook het thema van het concert van het Christelijk mannenkoor Stereo uit Genemuiden en voorts ook het thema van de kerstzangdiensten waaraan Stereo haar medewerking op aanvraag verleend. Het zijn dit jaar wel een viertal Kerstuitvoeringen. Harderwijk organiseert op woensdag 9 december een volkskerstzang die plaatsvindt in de koepel van het Dolfijndomein in het Dolfinarium. Deze jaarlijks terugkerende massale volkskerstzang heeft een aantal vaste medewerkenden waaronder het Concertorkest uit Harderwijk en ’t Hierder Zangkoor met daarnaast een variërende bezetting, waarbij dit jaar op de 9e december het Mannenkoor Stereo onder de deskundige leiding van Harm Hoeve een Kerstzanggedeelte vervult. De locatie heeft van zichzelf een enorme akoestiek wat de koorzang zeker zal versterken. De aanvang in Harderwijk is ’s avonds om 8 uur. De 500 voor Stereo beschikbare kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Voor beschikbaarheid van kaarten in Harderwijk kunt u nog de organisatie bellen. Tel nr. 0341-417 894 dhr. B. Kuik.
De tweede medewerking is op zaterdag 19 december om 19:30 uur in de Grote Kerk in Hasselt. Het Christelijke Fanfarekorps Irene nodigde Stereo voor deze gelegenheid tot samenwerking. De beide verenigingen kennen daartoe een lange historie. Een goede basis voor een mooi en gezamenlijk Kerstconcert dat s ’avonds om half acht begint. Harm Hoeve hanteert de dirigeerstok bij Stereo en Henk Beens heeft de directie bij Irene.
Vervolgens is op 22 december het koor te beluisteren in Wezep. Daar doen de mannen hun opwachting in de Dorpskerk. In Wezep wordt de Kerstzangavond verder aangevuld met samenzang en de spreker is ds. C. van de Worp. Aanvang is 19:30 uur.
Stereo zingt in bovengenoemde Kerstzangavonden een gedeelte van het totale kerstrepertoire van het koor. De volledige 2015-versie kunt u horen en beleven op woensdag de 16e december in de prachtige Bovenkerk van Kampen met eveneens een uitstekende akoestiek. Het programma voor de kerst 2015 biedt maar liefst 17 stuks kooruitvoeringen van de aloude Kerstliederen met daarbij meerdere gelegenheden voor samenzang. Daarmee is nog niet alles gezegd. De schitterende trompet klanken worden verzorgd door het trompetduo Maurice & Janita van Dijk. De koorsolisten Henk de Boer en Leo Stam nemen afwisselend twee solo’s voor hun rekening. Marco den Toom bespeelt het prachtig klinkende Hinsz orgel en Jan Lenselink laat op zijn bijzonder innemende wijze de vleugel horen. Verder is er een verrassing in het programma opgenomen waar na afloop nog veel over gesproken zal worden. Ook hier alles onder de deskundige leiding van Harm Hoeve. De kerk is verwarmd en binnen rondom voorzien van beeldschermen. Het concert begint 20:00 uur en de Kerk is open om 19:15 uur. De voorverkoop van de toegangsbewijzen gaan via de koorleden vanaf 28 november en bij de ingang van de kerk. Voor meer informatie kijk op de website www.stereogenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500